Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 10:41

"Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα" στην οδό Αμφείας

"Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα" στην οδό Αμφείας

ΜΕ "ΦΙΛΙΚΑ" ΑΛΚΟΤΕΣΤ 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Καλαμάτα η δράση "Οδήγηση και Αλκοόλ" στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», με πρωτοβουλία και συντονισμό του Παναγιώτη Παπαντωνίου (συγκοινωνιολόγου - πολιτικού μηχανικού, διδάκτορα ΕΜΠ), με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας και σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της οδού Αμφείας, στο Ιστορικό Κέντρο...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο της Αμφείας, με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την οδική ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Στο πλαίσιο της δράσης, στην αρχή της οδού Αμφείας, αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας θα κάνουν "φιλικά" αλκοτέστ σε πολίτες συζητώντας για τα επιτρεπτά όρια του αλκοόλ στην οδήγηση. Παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν την ένδειξη στο αλκοολόμετρο την ώρα του τεστ, ενώ θα πάρουν και ένα αναμνηστικό δώρο.

«Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για 10η συνεχόμενη χρονιά, για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η δράση έχει εξαιρετική σημασία δεδομένου ότι παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Σύμφωνα με φετινή έκθεση του ETSC πανευρωπαϊκά, 1 στα 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ» σημειώνεται στην πρόσκληση.