Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 12:01

Ο καθηγητής Μάριος Μπέγζος για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών

Ο καθηγητής Μάριος Μπέγζος για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ο γνωστός καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάριος Μπέγζος, θα μιλήσει για τη «Διδασκαλία των Θρησκευτικών στο σχολείο» το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση στο πολιτιστικό στέκι «Μπουκαδούρα», στο Πάρκο του Λιμενικού Καλαμάτας...

Στο πάνελ μαζί του θα βρίσκεται ο θεολόγος Ιωάννης Μπουγάς, ενώ συντονιστής θα είναι ο εκπαιδευτικός Μάριος Αθανασόπουλος. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος. 

Ώρα έναρξης: 7.00 μ.μ.

Βιογραφικό
Ο Μάριος Μπέγζος γεννήθηκε το 1951. Σπούδασε Θεολογία και Φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Γενεύης και Τυβίγκης με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, της Γερμανικής Κρατικής Υπηρεσίας Μορφωτικών Ανταλλαγών και του Ερευνητικού Ιδρύματος Alexander Von Humboltd, καθώς επίσης φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1975 εργάζεται στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου διδάσκει Συγκριτική Φιλοσοφία της Θρησκείας. Παράλληλα, παραδίδει μαθήματα Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο του Μαρβούργου (Γερμανία), καθώς επίσης Ψυχολογία της Θρησκείας και Κοινωνιολογία της Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει πλειάδα αυτοτελών βιβλίων και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, πανεπιστημιακές επετηρίδες και αφιερωματικούς τόμους. Είναι τακτικός συνεργάτης επιστημονικών λεξικών και εγκυκλοπαιδειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τυγχάνει επίσης μέλος επιστημονικών εταιρειών του εσωτερικού και του εξωτερικού και αρθρογράφος εφημερίδων, συγγραφέας του εγχειριδίου της Γ' Λυκείου ''Θέματα Χριστιανικής Ηθικής'' και μέλος κριτικής επιτροπής σχολικών βοηθημάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.