Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 19:58

Τη Δευτέρα στη Φιλαρμονική: "Επιδρά το καθημερινό εργασιακό άγχος στην ανάπτυξη καρκίνου;"

Πολυτίμη Κυπραίου και Κώστας Πετρόπουλος Πολυτίμη Κυπραίου και Κώστας Πετρόπουλος

ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ «ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ» 
Σε μια σύμπραξη που αποσκοπεί στην παρακίνηση όλων για την φροντίδα της υγείας τους και ιδιαίτερα των γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, προχωρούν η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ». Διοργανώνουν τη Δευτέρα στις εφτά το απόγευμα, στη Φιλαρμονική της Καλαμάτας, εκδήλωση-συζήτηση για την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με θέμα «Επιδρά το καθημερινό εργασιακό άγχος στην ανάπτυξη καρκίνου;»…

Την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης πρότεινε στο Σύλλογο «Ξαναρχί-ΖΩ», η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών, με αφορμή τον προσδιορισμό της 25ης Οκτώβρη ως Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου του Μαστού. Η εκπρόσωπος του Συλλόγου, Πολυτίμη Κυπραίου και ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών, Κώστας Πετρόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί απεύθυναν στους κατοίκους της περιοχής κάλεσμα προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, στην οποία οι κύριες ομιλίες θα γίνουν από τον χειρουργό του Νοσοκομείου Καλαμάτας Παναγιώτη Σπυρακόπουλο και την ψυχολόγο και πιστοποιημένη σύμβουλο εξαρτήσεων Βασιλική Σεραφείμ.
Όπως σημείωσε η κ. Κυπραίου, ούτε άνιση είναι η μάχη με τον καρκίνο του μαστού ούτε και πρόκειται για μια νόσο που δεν θεραπεύεται. Σημείωσε δε ότι η ίδια έχει περάσει από το στάδιο αυτό και έχει βγει νικήτρια. Στη συνέχεια της τοποθέτησής της υπογράμμισε την αξία της πρόληψης, ενώ τόνισε ακόμη ότι οι πόρτες του Συλλόγου είναι πάντα ανοιχτές για τον κόσμο, ακόμη περισσότερο για τους εθελοντές, τους οποίους το «Ξαναρχί-ΖΩ» υποδέχεται με μεγάλη χαρά.
Από την πλευρά του ο Κώστας Πετρόπουλος σημείωσε ότι επιθυμία των διοργανωτών της εκδήλωσης είναι μετά από τις κύριες ομιλίες να γίνει διάλογος, να διατυπωθούν προβληματισμοί, να παρουσιαστούν προβλήματα, να μιλήσουν οι εργαζόμενοι για τα θέματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς. Πρόσθεσε ότι ιδιαίτερη σημασία έχει να μιλήσουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία για την περίθαλψη των ασθενών, τις προληπτικές εξετάσεις αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν, τις ελλείψεις, τα κενά, τα κόστη.
Σημειώνεται, τέλος, ότι τη Δευτέρα το πρωί ο Σύλλογος «Ξαναρχί-ΖΩ» με τους εθελοντές του θα διανείμουν πληροφοριακό υλικό στους ενδιαφερόμενους, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Στ.Μ.