Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 10:29

"Η τέχνη της γραφής" για παιδιά

"Η τέχνη της γραφής" για παιδιά

ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά από 8 έως 12 ετών οργανώνει το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» για αύριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Το εργαστήρι έχει τίτλο «Η τέχνη της γραφής ή η γραφή της τέχνης;» και το επιμελείται η Έφη Αγγελοπούλου, φιλόλογος - παιδαγωγός...

«Ύστερα από την επιτυχία του πρώτου εργαστηρίου της Συντροφιάς των Μικρών Δημιουργών και ύστερα από την ανακάλυψη τόσων συγγραφικών ταλέντων, έφτασε η ώρα για το δεύτερο εργαστήριό μας με θέμα την τέχνη. Θα προσεγγίσουμε τα ρεύματα της ζωγραφικής, μεγάλους ζωγράφους και διάσημους πίνακες και θα περιηγηθούμε σε προηγούμενες εποχές των οποίων η τέχνη θα αποτελέσει την έμπνευση για τις ιστορίες μας. Θα αλλάξουμε τίτλους, θα δημιουργήσουμε συμβάντα σε πίνακες που με την πρώτη ματιά δεν μπορούμε να δούμε, θα γράψουμε ποιήματα και θα ζωγραφίσουμε με τις δικές μας λέξεις. Σ’ αυτό το εργαστήριο, εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και συζητάμε με ζωγράφους που θαυμάζουμε: Αυτοί μας μιλάνε με τους πίνακές τους κι εμείς με τις ιστορίες μας. Γι' ακόμη μια φορά μέσα από ασκήσεις γραπτές και προφορικές με κοινό παρονομαστή το παιχνίδι, θα καλλιεργήσουμε την φαντασία των παιδιών και θα την κάνουμε να ξεπηδήσει μέσα από τις λέξεις και τις ιστορίες τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διάρκεια εργαστηρίου: 5.00 - 7.30 μ.μ., με διάλειμμα για χυμό.

Ξεκινά στις 5.00 μ.μ. ακριβώς!

Μετά το τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα πάρουν το δικό τους φάκελο δημιουργικής γραφής, ως αφετηρία για τις ιστορίες τους, καθώς και τη βεβαίωση συμμετοχής τους στο εργαστήριο.

Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ

Δηλώσεις στο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ (Αριστομένους και Νικηταρά 3Α) και στο τηλέφωνο 2721028828 ή στη φόρμα συμμετοχής https://docs.google.com/forms/d/1PUdJSdo3jYwc8Qsq1jUNg8ENW37b8dAgEzU_b7wEhso/edit

*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για τη Συντροφιά των Μικρών Δημιουργών:
"Ως συνέχεια της Συντροφιάς των Παραμυθιών, η Συντροφιά των Μικρών Δημιουργών είναι μια συντροφιά που απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών και που ως στόχο έχει τη δημιουργική έκφραση των παιδιών μέσα από τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν. Συγγραφή, Τέχνες, Θέατρο, Παιχνίδι, είναι οι λέξεις κλειδιά για την συντροφιά αυτή. Καλή μας αρχή!"