Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 23:53

Με Έρωτα και αισιοδοξία το συνέδριο των κινηματογραφικών λεσχών στην Καλαμάτα

Ο Βασίλης Παπαευσταθίου, εκπρόσωπος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, χαιρετίζει κατά την έναρξη του 29ου πανελλήνιου συνεδρίου κινηματογραφικών λεσχών, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα Ο Βασίλης Παπαευσταθίου, εκπρόσωπος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, χαιρετίζει κατά την έναρξη του 29ου πανελλήνιου συνεδρίου κινηματογραφικών λεσχών, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα

29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 
Κι όμως οι κινηματογραφικές λέσχες είναι σε άνθηση. Στην εποχή που ο πολιτισμός έχει φτάσει να θεωρείται πολυτέλεια, νέοι άνθρωποι μπαίνουν στις κινηματογραφικές λέσχες και τις αναβιώνουν με την αγάπη και το πάθος τους για τον κινηματογράφο. Διαβεβαίωσε γι’ αυτό την Παρασκευή το βράδυ ο Δημήτρης Καλαντίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, της οποίας το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα (21-23 Οκτώβρη) με θέμα «Ο έρωτας στον κινηματογράφο». Ψυχή της διοργάνωσης η δραστήρια Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, απόδειξη της παραπάνω αισιόδοξης διαπίστωσης του κ. Καλαντίδη...

DSC04904.JPGΕκ μέρους της καλαματιανής λέσχης το καλωσόρισμα στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, στο αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος του Εργατικού Κέντρου, έκανε ο Βασίλης Παπαευσταθίου, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από την Αναστασία Λιόκουρα.
DSC04909.JPGΓια την άνθηση των Κινηματογραφικών Λεσχών μίλησε ο Δημήτρης Καλαντίδης (στο κέντρο του πάνελ). Στα 40 χρόνια της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου αναφέρθηκαν ο πρόεδρός της Ανδρέας Τύρος (αριστερά στη φωτο) και ο γεν. γραμματέας της Νέστορας Πουλάκος (δεξιά στη φωτο), μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της. Μάλιστα ο Ανδρέας Τύρος αποκάλυψε και μέρος των αποτελεσμάτων από την ψηφοφορία που έκανε η Ένωση Κριτικών για τις 10 καλύτερες ελληνικές ταινίες. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά επισήμως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο πρόεδρος παρουσίασε για πρώτη φορά τις τρεις πρώτες σε ψήφους ταινίες στην Καλαμάτα. Τον «Θίασο» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, τη «Γλυκιά συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη και τη «Φωτογραφία» του Νίκου Παπατάκη.
DSC04912.JPG
Ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης με την Καλαματιανή σύζυγό του, θεατρολόγο, Δήμητρα Πετροπούλου, στην έναρξη του συνεδρίου
Το τριήμερο του Συνεδρίου ήταν ιδιαίτερα πλούσιο με ομιλίες, συζητήσεις, προβολές, διαδραστικό εργαστήριο και αφιέρωμα - βράβευση του Μεσσήνιου κινηματογραφιστή Σάκη Μανιάτη, ενώ ενδιαφέρον είχαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που είχαν ξεκινήσει από τη Δευτέρα και συνεχίστηκαν έως την Παρασκευή.

Μαρία Νίκα