Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 17:06

Αν είναι η πόλη να καθαρίζεται έτσι, ας γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα…

ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΠΑΝΤΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 
«Γυαλί» γίνονται οι περιοχές από τις οποίες θα περάσει την Τετάρτη η ευρωπαϊκή επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα επισκεφθεί την Καλαμάτα στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής της ελληνικής πόλης που θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, στον οποίο θα ξεναγηθεί η επιτροπή, καθώς στην αποθήκη προβλέπεται να πραγματοποιηθούν προγράμματα και εκδηλώσεις εφόσον η Καλαμάτα κερδίσει τον τίτλο. Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός έχει καθαριστεί τόσο καλά όσο ποτέ άλλοτε τα αρκετά τελευταία χρόνια…

Ακόμη και οι επιφυλακτικοί προς το συγκεκριμένο θεσμό σχολίαζαν σήμερα ότι εάν είναι η πόλη να καθαρίζεται τόσο καλά τότε καλώς να έρθει ο τίτλος της πολιτιστικής πρωτεύουσας…
Σήμερα γενικά υπήρχε έντονη κινητικότητα σε διάφορες περιοχές της πόλης από τις οποίες θα περάσει η επιτροπή, καθώς τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας με τους εθελοντές πραγματοποίησαν την πρόβα για όσα θα γίνουν την Τετάρτη. 
Αύριο, Τρίτη, στη μιάμιση μετά το μεσημέρι, το Γραφείο Υποψηφιότητας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την επίσκεψη της Επιτροπής.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη το Γραφείο Υποψηφιότητας θα παρουσιάσει το φάκελο της Καλαμάτας στα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα, ενώ το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.
Στον τελικό εκτός από την Καλαμάτα έχουν περάσει η Ελευσίνα και η Ρόδος, ενώ ήδη έχουν επιλεγεί ως Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2021 από τη Ρουμανία η Τιμισοάρα και από τη Σερβία η Νόβι Σαντ.  
Στ.Μ.