Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 10:50

Η Ελεάννα Μαρτίνου εμπνέεται από το facebook και τις διαδικτυακές φιλίες

“ΑΥΤΟΠΤΕΣ” 
Πρόσωπα που συνθέτουν δίκτυα - δίκτυα που συνθέτουν πρόσωπα. Η κυπαρίσσια στην καταγωγή εικαστικός Ελεάννα Μαρτίνου, στη νέα της ευρηματική δουλειά, προσεγγίζει τη λειτουργία της μάσκας ως κοινωνικό προσωπείο, παρουσιάζοντας μια εγκατάσταση από ακουαρέλες και μια τρισδιάστατη κατασκευή. Πρόκειται για την ατομική της έκθεση «Αυτόπτες», που εγκαινιάζεται την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στην Eleftheria Tseliou gallery, Ηρακλείτου 3, στο Κολωνάκι...

Αντλώντας τις προσωπογραφίες της από το facebook, η Ελεάννα Μαρτίνου αποδίδει σε κάθε προσωπείο ένα ευρύτερο πλέγμα. Η διαφάνεια της ακουαρέλας ως κύριο μέσο αποκαλύπτει το καμουφλάζ έτσι ώστε οι διαπροσωπικές σχέσεις και οι διαδικτυακές φιλίες να αποτυπώνονται ως ένα δίκτυο γεμάτο κενά. Στα σημεία σύνδεσης το χρώμα απεικονίζει το ρυθμό και το συναίσθημα, πάντα με το ποιητικό ιδίωμα της. Οι «Αυτόπτες» δομούνται από εύπλαστες συνδέσεις, στα όρια του εύθραυστου - ρευστοί όσο και το βλέμμα τους.
Η Ελεάννα Μαρτίνου εξακολουθεί να ερευνά την έννοια του δικτύου και του ρυθμού, όπως και στις προηγούμενες ατομικές της εκθέσεις.

Εγκαίνια: Τρίτη 22 Νοεμβρίου / 20:00 - 22:30

Διάρκεια: Έως 17 Δεκεμβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Tρίτη - Παρασκευή 12.00 - 20.00, Σάββατο: 12.00 - 15.00

Ηρακλείτου 3, Kολωνάκι, τηλ - fax: 210 3618188, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.tseliougallery.com

Σύντομο βιογραφικό
Η Ελεάννα Μαρτίνου γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (2000 - 2006) και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών Αθήνας το 2009. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Αναλυτικά: www.eleannamartinou.com

*Ακολουθούν έργα και φωτογραφία της ζωγράφου