Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 08:10

Διάλεξη από τον ερευνητή του CERN Μιχάλη Κορατζίνο

Φωτο: ellines.com Φωτο: ellines.com

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Η θεμελιώδης φυσική σήμερα: Big Science (η επιστήμη μεγάλων υποδομών) και οι προκλήσεις του μέλλοντος»
έχει τίτλο η ομιλία που θα παρουσιάσει σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα, ο φυσικός στο CERN Μιχάλης Κορατζίνος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rex και διοργανώνεται από το Παράρτημα Μεσσηνίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, τον Πολιτιστικό  Αντίλογο και το ΜΑΤΑΡΟΑ...

Πόσο καλά καταλαβαίνουμε τη Φύση σήμερα; Η φυσική ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών; Μήπως ήδη ξέρουμε ό,τι μπορούμε να μάθουμε για τη φύση; Καινούριες, μεγαλύτερες μηχανές για την κατανόησή της είναι αναπόφευκτες; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα προσπαθήσει να σχολιάσει ο εισηγητής σε μια περιήγηση στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της φυσικής που ασχολείται με την κατανόηση των θεμελιωδών νόμων που διέπουν το σύμπαν. 

Ο εισηγητής κατέχει διδακτορικό στη φυσική υψηλών ενεργειών από το Imperial College του Λονδίνου και εργάζεται στο CERN, το μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, από το 1986. Έχει δουλέψει σε αρκετά από τα εμβληματικά πειράματα του CERN τα τελευταία 30 χρόνια, και διατηρεί ένα έντονο ενδιαφέρον για θέματα τεχνολογίας και στρατηγικής.