Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 22:29

Φωτίστηκε το δέντρο της Καλαμάτας, Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 
Με μουσικές, τραγούδια, παρουσία χαρούμενων μικρών και μεγάλων, φωταγωγήθηκε το βράδυ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Καλαμάτας, στην Κεντρική πλατεία. Ο ουρανός φωτίστηκε από τα εκατοντάδες λαμπάκια του δέντρου και από την καθιερωμένη ρίψη των πυροτεχνημάτων. Αμέσως μετά ξεκίνησε η διασκέδαση, με συναυλία που δόθηκε στην κεντρική πλατεία, με κεράσματα στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια αλλά και με πολύ κόσμο να επισκέπτεται το χριστουγεννιάτικο χωριό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ευχήθηκε τα «χρόνια πολλά» και το νέο χρόνο να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που περνάει ο κόσμος…

XRISTOUGENNA-DENDRO-09-12-16.gifΗ φωταγώγηση του δέντρου έγινε στις οχτώ το βράδυ, ενώ προηγήθηκαν συναυλίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική και την εξαιρετική Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου. Την αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα του δέντρου έκαναν ο δήμαρχος με τον πρόεδρο της Φάρις, Θανάση Ηλιόπουλο και τον Άγιο Βασίλη. Ακολούθησε η συναυλία με τους "Twoins" (Γιάννη Τσότρα - Σταύρο Τσότρα – Αλεξάνδρα Θεογιάννη).
Το Σάββατο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου περιλαμβάνει τη φωταγώγηση του καραβιού στο λιμάνι με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στις οχτώ το βράδυ. Το πρωί στις 11, στην κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια με τραγούδια και διάφορες δημιουργίες από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.