Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 18:36

Στην Καλαμάτα για τρεις ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος

Στην Καλαμάτα για τρεις ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ 
Εν αναμονή της αυριανής επίσκεψης του αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας βρίσκονται ο Δήμος Καλαμάτας, η Μητρόπολη Μεσσηνίας και η πανεπιστημιακή σχολή της πόλης. Ο αρχιεπίσκοπος, που χαίρει ευρύτερης εκτίμησης, αύριο, Τρίτη, στις πέντε το απόγευμα, θα τύχει της υποδοχής του μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου, στον καθεδρικό ναό της Υπαπαντής. Μία ώρα μετά, στο Μέγαρο Χορού, θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας και θα του επιδοθεί το βραβείο δοκιμίου πολιτικοκοινωνικού στοχασμού «Παναγιώτης Φωτέας». Την Τετάρτη θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της πανεπιστημιακής Σχολή της Καλαμάτας. Την Πέμπτη το πρωί θα επισκεφθεί την Ανδρούσα (ήταν επίσκοπος Ανδρούσης) και ακολούθως θα ξεναγηθεί στην Αρχαία Μεσσήνη από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη…

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της επίσκεψής του, όπως ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, έχει ως εξής:
Τρίτη 13/12/2016
ώρα 17.00 μ.μ.   Υποδοχή στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό  Υπαπαντής του Χριστού και τέλεση Δοξολογίας επί τη αφίξει αυτού. 
Προσφώνηση υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.  Αντιφώνηση του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου.
ώρα 18.00 μ.μ.   Τελετή ανακηρύξεως του Μακαριότατου ως Επιτίμου Δημότου της Πόλεως, υπό του Δήμου Καλαμάτας και επίδοση σε αυτόν του Βραβείου «Φωτέα» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Ομιλία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας  κ.  Αναστασίου και προβολή σχετικού υλικού.
ώρα 21.00 μ.μ. Επίσημο Δείπνο υπό του Δήμου Καλαμάτας.
ΤETAΡTH  14/12/2016
ώρα 10.00 π.μ. Επίσκεψη Μακαριότατου στο Μουσείο Παραδοσιακής Ενδυμασίας και Κοσμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, «ΒΙΚΤΩΡΙΑ Γ. ΚΑΡΕΛΙΑ».
ώρα 11. 00 π.μ. Επίσκεψη του Μακαριότατου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, και ξενάγηση υπό της Διευθύντριας αυτού κ. Ευαγγελίας Μηλίτση-Κεχαγιά.
ώρα 19.30 μ.μ. Τελετή Αναγορεύσεως του Μακαριότατου Αλβανίας κ. Αναστασίου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Διαχειρίσεως Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Επίσημη Ομιλία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, με θέμα: «Φως Χριστού και Ευρώπη».
ώρα 21.00 μ.μ. Επίσημο Δείπνο υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
ΠΕΜΠΤΗ 15/12/2016
ώρα 10.00 π.μ Επίσκεψη Μακαριότατου στην Κωμόπολη της Ανδρούσας και προσκύνηση στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Εν συνεχεία μετάβαση του Μακαριότατου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και ξενάγηση αυτού υπό του Καθηγητού κ. Πέτρου Θέμελη.
Αναχώρηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.  Αναστασίου.