Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 14:45

Μια ιστορία αγάπης και αλληλεγγύης από την Πειραματική Σκηνή

Μια ιστορία αγάπης και αλληλεγγύης από την Πειραματική Σκηνή

“Η ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ” 
Την ιστορία της Πούλιας και του Αυγερινού ζωντανεύει στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από 2 έως 8 Ιανουαρίου η εφηβική θεατρική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής. Ένα παραδοσιακό παραμύθι που μιλά για τη σχέση των δύο αστεριών που έγιναν ακόμη και τραγούδι…

Σε μια τρυφερή ιστορία αγάπης που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους και θα γεμίσει τις καρδιές όμορφα συναισθήματα αναφέρθηκε η πρόεδρος της Πειραματικής Λέττα Πετρουλάκη σε συνέντευξη Τύπου για το έργο την περασμένη Παρασκευή. Η ηθοποιός Δέσποινα Δρεπανιά, η οποία σκηνοθετεί την παράσταση μαζί με τον Κωνσταντίνο Μαραβέλια, αναφέρθηκε στη σχέση της με την Πειραματική, με την οποία συνεργάστηκε για πρώτη φορά πριν από χρόνια ανεβάζοντας Αριστοφάνη. Η επαφή με αυτή τη νεανική θεατρική ομάδα ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έχει κάνει, όπως είπε. Στα παιδιά που σκηνοθετεί σήμερα, ευχήθηκε μεγαλώνοντας να κρατήσουν τη φιλία μεταξύ τους.

Για ένα πάντρεμα όλων των ηλικιών σε αυτή την παράσταση, έκανε λόγο η ηθοποιός Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, αφηγήτρια του έργου, όπου συμμετέχουν παιδιά αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών που νιώθουν παιδιά. Αναφερόμενη στο έργο το χαρακτήρισε ένα πολύ όμορφο παραμύθι που μιλά για την αγάπη και την αλληλεγγύη.

Οι παραστάσεις θα δοθούν από Τετάρτη 4 έως Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. και Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι και στις 7.30 το απόγευμα (δύο διπλές).

Συντελεστές

Διασκευή παραμυθιού: Συνεργασία ομάδας                  

Σκηνοθεσία - Αυτοσχεδιασμοί: Δέσποινα Δρεπανιά, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας

Μουσική Επιμέλεια: Κατερίνα Πετρουλάκη, Δέσποινα Δρεπανιά, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας   

Σκηνικό, φροντιστήριο: Κατερίνα Μηλιαρέση

Σχεδιασμός Φωτισμών: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Κατασκευές κούκλας: Λέττα Πετρουλάκη

Αφίσα: Κατερίνα Τζαβάρα

Φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας 

Ηχητικές - φωτιστικές εγκαταστάσεις: Χρήστος Συκάς

Επιμέλεια προγράμματος, κειμένων: Λέττα Πετρουλάκη

Εκτύπωση: Παν. Δημ.Δημόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αφηγήτρια: Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη

Βασίλισσα: Γιώτα Βασιλειάδη

Βασιλιάς: Αντώνης Σταματέλος

Πούλια: Νάγια Γραμματικοπούλου

Αυγερινός: Σταυρούλα Γκόνου

Υπηρέτης: Φανή Αλεξανδρίδη

Παραμάνα: Ελένη Σιγαλού

Πρίγκιπας: Ελένη Σιγαλού

Κυνηγός: Φανή Αλεξανδρίδη

ΧΟΡΟΣ

(με αλφαβητική σειρά)

Αγγουρά Ρουμπίνη, Ανδριώτη Φρόσω, Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Βασιλάκης Λουκάς, Βασιλοπούλου Νικολέττα, Βέβε Μαρία, Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, Δημητρακοπούλου Γεωργία, Δημητρακοπούλου Σέβη, Δημητριάδης Κανέλλος, Δίσκος Γιάννης, Καλογεροπούλου Γωγώ, Καπέλλα Χριστίνα, Κατσιρέα Πηνελόπη, Κινινής Δημήτρης, Κουλόπουλος Κωνσταντίνος, Κωνσταντακόπουλος Κωνσταντίνος, Λυμπεροπούλου Στέλλα, Μαυράκη Αντωνία, Μιτακίδη Γιολάντα, Μπάκα Γωγώ, Μπαχαρακάκης Ηλίας-Ορέστης, Μπούχαλης Άγγελος, Ξυνού Ηρώ, Παχτίτης Νικόλας, Πετροπούλου Αναστασία, Σκαρτσίλη Άννα, Σταματέλος Αντώνης, Σταυροπούλου Κων/να, Φουντέα  Στέλλα, Χρονόπουλος Γιώργος.

Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Τιμή: 7 ευρώ για τους ενήλικες, 5 ευρώ για τα παιδιά, ανέργους και φοιτητές

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2721021653, 2721082864, 6977437279, 6071540945

Μ.Ν.