Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 06:45

Ελληνογαλλική ταινία με την Καλαματιανή Μελιάννα Μάκαρη

Ελληνογαλλική ταινία με την Καλαματιανή Μελιάννα Μάκαρη

ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Η ζωή και οι αγωνίες 7 νέων ανθρώπων, στην Ευρώπη, ξεδιπλώνονται μπροστά μας σαν ένα πραγματικό θρίλερ. Στην άκρη της καθημερινότητάς τους, μέσα σε μια κωμικοτραγική μεταμοντέρνα κοινωνία, βρίσκονται οι επιλογές τους. Απέναντί τους, μια σκοτεινή, μυστηριώδης αίρεση από Μαύρες Φιγούρες, ερχόμενες από τα απύθμενα βάθη του υποκόσμου με έναν στόχο: Να ελέγξουν τη φύση και τον ανθρώπινο εγκέφαλο…

Πρόκειται για την υπόθεση της ταινίας “Compagne Des Morts” (Ο Σύντροφος των Νεκρών), μια ανεξάρτητη ελληνογαλλική συμπαραγωγή, στην οποία συμμετέχει ως ηθοποιός και η 16χρονη Καλαματιανή Μελιάννα Μάκαρη, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου, κόρη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη.

Ο πρώτος κύκλος γυρισμάτων του “Compagne Des Morts” ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στο Παρίσι και την Αμιάν. Με το δεύτερο στάδιο γυρισμάτων να ξεκινάει στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα, τη Μύκονο και μέρη της Μεσσηνίας, ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς και η ομάδα του χρειάζονται την υποστήριξη του κοινού προκειμένου να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της ταινίας (συμμετοχική χρηματοδότηση - crowdfunding - διεθνής πλατφόρμα Indiegogo).

Σε αντίθεση με άλλες καμπάνιες χρηματοδότησης του είδους που απευθύνονται στο κοινό με στόχους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, το “Compagne Des Morts” θέτει ως στόχο, ένα πολύ μικρό ποσό της τάξεως των 3.000 €, ώστε να καλυφθούν τα τρέχοντα και πολύ βασικά έξοδα παραγωγής της ταινίας. Σε αντάλλαγμα (και ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο καθένας - τα πακέτα ξεκινούν από μόλις 4 €), δίνεται στους υποστηρικτές μία σειρά αποκλειστικών δώρων.

Το εγχείρημα βασίζεται στην εθελοντική εργασία. 

-       Σε τεχνικό επίπεδο 3 διαφορετικοί εικονολήπτες εργάζονται για την υλοποίηση 3 διαφορετικών διαστάσεων (κρύα πραγματικότητα, μαγική σφαίρα των ονείρων, σκοτεινός υπόκοσμος) δίνοντας τη δυνατότητα στον θεατή να βιώσει ένα πολυδιάστατο εικαστικό αποτέλεσμα.

-       Δραματουργικά, οι ηθοποιοί μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα της κάθε σκηνής! Ναι, πρόκειται για μια ιστορία φαντασίας, αλλά όλα συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο. Αυτό που βλέπετε δεν είναι προβαρισμένο, αλλά παιγμένο μία και μόνη φορά, καθώς η προσέγγιση προσομοιάζει αυτή ενός «ζωντανού» θεατρικού έργου.

-       Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους και στοιχήματα της ταινίας αποτελεί να προωθήσει την πολυπολιτισμικότητα και τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός. Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιείται μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους γηγενών ηθοποιών (Ισπανικά, Λατινικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά) αποδεικνύοντας πως δεν έχει τόση σημασία η γλώσσα και ο τρόπος που επικοινωνούμε, όσο η ίδια η επικοινωνία και η διαφορετικότητα.

Εκτός από έμπειρους ηθοποιούς στα κινηματογραφικά πλατό, όπως οι Alexandra Saifi, Teodora de Pedro και Tatiana Gomez, το cast περιλαμβάνει μια σειρά από ταλαντούχους, ανερχόμενους ηθοποιούς, όπως η ήδη γνωστή στο ελληνικό κοινό Μαρτίνα Δημοπούλου, αλλά και οι νεοσυστηνόμενοι Πέτρα Μαυρίδη, Φανή Γεωργακάκη, Elia Rader, Anna Lemeshchenko, Μελιάννα Μάκαρη και Elyes Dorbo.

Λεπτομέρειες για την ταινία και τις παροχές στους υποστηρικτές της, μπορείτε να βρείτε  στην ιστοσελίδα της καμπάνιας, αλλά και περαιτέρω υλικό στην επίσημη σελίδα της ταινίας με τα βιογραφικά όλης της ομάδας:

http://igg.me/at/des-morts

www.compagne-des-morts.com