Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 01:30

Λιτά και οικογενειακά έκοψε πίτα ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Πέτρος Κωνσταντινέας, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώτα Κοζομπόλη, Σπύρος Μωρακέας Πέτρος Κωνσταντινέας, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώτα Κοζομπόλη, Σπύρος Μωρακέας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

 

Της Μαρίας Νίκα 

Το πρώτο κομμάτι ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο του Αλέξη Τσίπρα, το τρίτο της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, το τέταρτο των βουλευτών και του κόσμου…

Σε λιτή, οικογενειακή ατμόσφαιρα με φίλους, μεζεδάκια, κρασί και ζωντανή μουσική έκοψε την πίτα της χθες βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Η εκδήλωση δεν έγινε σε κάποιο κοσμικό κέντρο ή αίθουσα συνεστιάσεων, αλλά στα γραφεία του κόμματος, στην οδό Ψάλτη, στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου βρέθηκαν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με τους βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα.

Η βραδιά δεν είχε ομιλίες και δηλώσεις. Μόνο ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Σπύρος Μωρακέας, λακωνικός και αυτός, έδωσε ευχές κόβοντας τη βασιλόπιτα και αφιερώνοντας το πρώτο κομμάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο στον Αλέξη Τσίπρα, το τρίτο στη Ν.Ε., το τέταρτο στους βουλευτές και τον κόσμο. Ανακοίνωσε δε ότι το δώρο για όποιον έβρισκε το φλουρί, θα ήταν δύο βιβλία.

Τελικά τυχερός αναδείχθηκε ο Κώστας Κυριακόπουλος από την οργάνωση της Θουρίας, ο οποίος κέρδισε και τα βιβλία: Το πρώτο, ήταν το ανατρεπτικό «Το Κατά Ιησούν Ευαγγέλιον» του νομπελίστα συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου, ο οποίος υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας μέχρι τον θάνατό του το 2010, ενώ είχε καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις. Το δεύτερο, ήταν το βιβλίο του Βασίλη Φλώρου «Ο άνθρωπος που έρχεται από μέσα» (ποιητικές ιστορίες).

*Ακολουθούν φωτογραφίες