Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 11:31

6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και διαγωνισμός “Γεράσιμος Μηλιαρέσης”

6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και διαγωνισμός “Γεράσιμος Μηλιαρέσης”

ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΩΛΗ 
Το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και ο 6ος Διαγωνισμός Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» θα διεξαχθούν από 9 έως 11 Απριλίου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών των Σχολών της «Φάρις»...

O διαγωνισμός και οι συναυλίες θα λάβουν χώρα στο Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Αριστομένους 95. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο Αντώνης Κουφουδάκης, ενώ πρόεδρος της Επιτροπής είναι και φέτος ο διαπρεπής κιθαριστής Κώστας Κοτσιώλης. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αποτελούν οι κιθαριστές Κώστας Τοσίδης (βοηθός του καθηγητή Eliot Fisk στο Mozarteum University Salzburg), Βιβή Γύπαρη (καθηγήτρια σε μουσικά σχολεία στο κρατίδιο της Βόρειας Αυστρίας - LMS Oberösterreich) και Σωκράτης Μαστροδήμος (συνθέτης - σολίστ Φλαμένκο Κιθάρας στη Σεβίλλη).

Ο διαγωνισμός για την Παιδική Κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2004) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου στις 13:00για την Εφηβική Κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2001) τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου στις 10:30 ενώ για τη Νεανική Κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1996) την ίδια ημέρα στις 13:00. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για το κοινό.

Ταυτόχρονα, την Κυριακή 9 Απριλίου στις 21:00, στο Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, θα πραγματοποιηθεί μια διπλή συναυλία από τη Βιβή Γύπαρη (σόλο κιθάρα) και τους Κατερίνα Παλαιολόγου (σοπράνο) και Αντώνη Κουφουδάκη (κιθάρα), ενώ τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου πάλι στις 21:00, θα δοθεί η δεύτερη διπλή συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, από τον Κώστα Τοσίδη (σόλο κιθάρα) και τους Σωκράτη Μαστροδήμο (φλαμένκο κιθάρα) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (Καχόν).

Και στις δύο συναυλίες η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.

Παράλληλα με το φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν και δύο πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια με δωρεάν συμμετοχή για τους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό:

- Σεμινάριο Φλαμένκο Κιθάρας με τον Σωκράτη Μαστροδήμο

Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, 17:00 - 19:00 και Τρίτη 10:00 - 11:30, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

- Σεμινάριο Καχόν με τον Γιάννη Παπαγιαννούλη

Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, 10:00 - 14:00, σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Μεσσηνίας και το Τμήμα Κρουστών του Γ. Κλάδη, στην αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Μεσσηνίας.

Τέλος, τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου στις 11:30, θα γίνει η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού και θα δοθεί ρεσιτάλ των διακριθέντων μαθητών.

Και φέτος σημαντική είναι η βοήθεια από τους χορηγούς του φεστιβάλ.

Μέγας χορηγός είναι ο Βασίλης Συγλέτος, ο οποίος προσφέρει μια κιθάρα αξίας 1.500 ευρώ στη Νεανική Κατηγορία και το μουσικό κατάστημα και εκδοτικός οίκος PANASMUSIC (Παπαγρηγορίου-Νάκας) που προσφέρει δύο κιθάρες αξίας 250 ευρώ για την Παιδική και 400 ευρώ για την Εφηβική Κατηγορία αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Αντώνη Κουφουδάκη (τηλ. 6977629389) ή τον κ. Στάθη Γυφτάκη (τηλ. 6985898280).