Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 11:49

Η "Ολυμπιάδα" βραβεύει αθλητές της και οργανώνει την αναβίωση του αρχαίου πένταθλου

Τούλα Χατζηπαναγιώτου-Τσιάλα, Γιώτα Τσιάλα, Χριστίνα Ρέγγου Τούλα Χατζηπαναγιώτου-Τσιάλα, Γιώτα Τσιάλα, Χριστίνα Ρέγγου

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
Σε πορεία υλοποίησης έχει μπει η εξαιρετική όσο και φιλόδοξη ιδέα του Σωματείου «Ολυμπιάδα» Καλαμάτας, για την αναβίωση του αρχαίου πένταθλου στο Γυμνάσιο και το Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η αναβίωση θα γίνει στις 20 Μάη με μαθητές—αθλητές από πόλεις της Πελοποννήσου που στην αρχαιότητα είχαν στενή σχέση με την Αρχαία Μεσσήνη. Στο σχεδιασμό όμως είναι η διοργάνωση να καθιερωθεί και να αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις με μαθητές και αθλητές από διάφορες χώρες. Τον αναλυτικό σχεδιασμό για την αναβίωση του αρχαίου πένταθλου στην Αρχαία Μεσσήνη θα παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι της «Ολυμπιάδας» το Σάββατο, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σωματείο στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου επίσης θα γίνει η κοπή της πίτας του 2017 και θα βραβευτούν οι αθλητές της «Ολυμπιάδας» για τις διακρίσεις τους…

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση του Σαββάτου, η οποία θα ξεκινήσει στις εφτά, απεύθυναν σε συνέντευξη Τύπου η συντονίστρια της εκδήλωσης και υπεύθυνη Τύπου του Σωματείου Χριστίνα Ρέγγου, η προπονήτρια Γιώτα Τσιάλα και το μέλος της διοίκησης Τούλα Χατζηπαναγιώτου-Τσιάλα.
Όπως σημείωσε η Γιώτα Τσιάλα, η αναβίωση του αρχαίου πένταθλου στην Αρχαία Μεσσήνη θα γίνει με τη συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και του «Σωματείου Διάζωμα».
Στην εκδήλωση του Σαββάτου για την κοπή της πίτας και τη βράβευση των αθλητών της «Ολυμπιάδας» θα παρουσιαστεί ο πλήρης σχεδιασμός για την αναβίωση αυτής της αρχαίας αθλητικής συνάντησης. Το Μάη στο Γυμνάσιο και το Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης θα γίνουν αγώνες στο άλμα εις μήκος, στο ακόντιο, στη δισκοβολία, στο τρέξιμο και στην πάλη. Και επειδή η πάλη αφορά αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας από τους μικρούς μαθητές, η «Ολυμπιάδα» ετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
Κατά το κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι του Σωματείου απεύθυναν κάλεσμα στην εκδήλωση του Σαββάτου, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, τονίζοντας ότι αυτή απευθύνεται σε όλους τους φίλους του στίβου και όχι μόνο στα μέλη, τους αθλητές και τους φίλους της «Ολυμπιάδας».
Στ.Μ.