Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 10:30

Ο Σάββας Πούμπουρας στη νυχτερινή παρέλαση του Καλαματιανού Καρναβαλιού

Ο Σάββας Πούμπουρας στη νυχτερινή παρέλαση του Καλαματιανού Καρναβαλιού

ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 
Η νυχτερινή παρέλαση, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, είναι η επόμενη μεγάλη εκδήλωση του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, ενώ συνεχίζονται και τα αποκριάτικα δρώμενα από Συλλόγους σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας...

Όπως σημείωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος, μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί 33 πληρώματα, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα ζωηρό το ενδιαφέρον από τον κόσμο, με αποτέλεσμα σε κάποια γκρουπ να παρατηρείται και έλλειψη στολών λόγω μεγάλης ζήτησης.

Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα από την πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Βασ. Γεωργίου, Αριστομένους, πεζόδρομος Γερμανού, Ιθώμης, πλατείες Αγίων Απόστολων και 23ης Μαρτίου. Εκεί θα βρίσκεται ο γνωστός παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας, ο οποίος θα υποδέχεται τα πληρώματα. Τη σκυτάλη θα πάρει το συγκρότημα «48 ώρες» για μια συναυλία με ελληνικές και ξένες επιτυχίες από τις δεκαετίες ΄70, ΄80 και όχι μόνο.

Εκδηλώσεις Συλλόγων
Τα δρώμενα που ετοιμάζουν οι Σύλλογοι παρουσίασαν χθες και οι εκπρόσωποί τους.
Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Αργύρης Σμυρνής, αναφέρθηκε στο γλέντι Τσικνοπέμπτης που θα στηθεί σήμερα στην πλατεία 23ης Μαρτίου από τις 2.00 το μεσημέρι και μετά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου. Θα συμμετάσχει η κομπανία του Μορφωτικού με 10 μουσικούς, που θα παρουσιάσουν έντεχνο λαϊκό τραγούδι και ρεμπέτικο.

Η Βασιλική Γκόνη εκ μέρους των εθελοντών του Καλαματιανού Καρναβαλιού, ενημέρωσε για τη μουσική εκδήλωση που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Όθωνος με ακούσματα της παράδοσης.

Ο Κώστας Στυλιανόπουλος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεΐκων, μίλησε για το βράσιμο παστού που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου το βράδυ στην πλατεία της περιοχής και το αποκριάτικο γλέντι που θα ακολουθήσει. Το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, επίσης στην πλατεία των Λεΐκων, θα προσφέρεται μακαρονάδα και θα αφεθούν αερόστατα στον ουρανό.

Από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, η πρόεδρος Λέττα Πετρουλάκη σημείωσε ότι το γνωστό δρώμενο του Δράκου θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί, όπου θα πάρουν μέρος τα παιδιά της θεατρικής ομάδας, όπως και τα μικρότερα από τα θεατροπαιχνίδια, ενώ μπορεί να συμμετάσχει και όποιο άλλο παιδί θέλει, ντυμένο με την αποκριάτικη στολή του. Το δρώμενο θα ξεκινήσει από το Πνευματικό Κέντρο, θα γίνει ο γύρος της κεντρικής πλατείας και στο τέλος θα διεξαχθεί ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι.

Επίσης την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, θα στηθεί το γαϊτανάκι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Καλαμάτας, όπως ανέφερε η εκπρόσωπός του Ελένη Καλογεροπούλου.

Για την εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 4.00 το απόγευμα στο Β΄ ΚΑΠΗ (Κουφού ελιές, στη Ράχη) μίλησε η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Όλγα Παπαδοπούλου. Θα παρουσιαστούν αποκριάτικα τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ και χοροί της Αποκριάς από το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου. Θα προσφερθεί φαγητό και θα ακολουθήσει γλέντι, ενώ μέλη και φίλοι του Β΄ ΚΑΠΗ θα ανάψουν φωτιές και θα πετάξουν αερόστατα και χαρταετούς.

Στο θεατρικό έργο που θα ανεβάσει ο Σύλλογος «Οι φίλοι της παράδοσης», στο πλαίσιο του Καρναβαλιού, αναφέρθηκε η Έφη Γεωργανά. Οι παραστάσεις θα δοθούν Τρίτη 21, Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9.00 το βράδυ.

Τέλος, ο εθελοντής του Καλαματιανού Καρναβαλιού Σταύρος Μπαγατέλας ενημέρωσε ότι το περιοδικό της Καρναβαλικής Επιτροπής διανέμεται από τα γραφεία της στο Πνευματικό Κέντρο.

Μ.Ν.