Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 11:08

Παρουσιάστηκε ο “Γιάννης Σκαρίμπας” της Χαράς Νικολακοπούλου

Χαρά Νικολακοπούλου, Μαρία Τσαγκαράκη Χαρά Νικολακοπούλου, Μαρία Τσαγκαράκη

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Το τέταρτο βιβλίο της, με θέμα αυτή τη φορά το πεζογραφικό έργο του Γιάννη Σκαρίμπα, παρουσίασε τη Δευτέρα το βράδυ στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Καλαμάτας, η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Χαρά Νικολακοπούλου...

Εξαιρετική ήταν η παρουσίαση του βιβλίου από την πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Μαρία Τσαγκαράκη, η οποία μέσα από μια εμπεριστατωμένη μελέτη και σε βάθος ανάλυση της συγκεκριμένης έκδοσης, σκιαγράφησε τον ανατρεπτικό και ασυμβίβαστο χαρακτήρα του λογοτέχνη της Χαλκίδας ενώ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα και τη μοναδικότητα του έργου του, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αξιόλογη δουλειά της Χαράς Νικολακοπούλου. 
Η ιδιαίτερη προσωπικότητα του Γιάννη Σκαρίμπα, ο υπερρεαλιστικός τρόπος γραφής του, το γεγονός ότι κινείται ανάμεσα στην τρέλα, τον έρωτα και το θάνατο, ήταν τα στοιχεία που γοήτευσαν τη Χαρά Νικολακοπούλου ώστε να ασχοληθεί με το έργο του, όπως είπε. Η ενασχόλησή της επικεντρώθηκε στα έργα του "Καϋμοί στο Γριπονήσι", "Το θείο Τραγί", "Μαριάμπας", "Το σόλο του Φίγκαρω", "Το Βατερλώ δυο γελοίων", "Η μαθητευόμενη των τακουνιών". Το βιβλίο με τον ακριβή τίτλο «Γιάννης Σκαρίμπας. Παραδοξολογίες και γλωσσικές ακροβασίες στο πεζογραφικό έργο του» κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις (.poema..) με έδρα την Κορώνη, του Μεσσήνιου δημοσιογράφου, ποιητή και συγγραφέα Βασίλη Ρούβαλη.

Η φιλόλογος, με μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή, Χαρά Νικολακοπούλου έχει εκδώσει επίσης τα έργα: «Η δημιουργική γραφή στο Γυμνάσιο» (εκδόσεις Σιδέρη, 2014), «Μέλισσες Ιέρειες. Δύο νουβέλες» (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2015), «41 and half kisses from Mr Leroi» (κυκλοφορεί στο Amazon, 2016). Κατάγεται από τα Καλάβρυτα, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα.

Μ.Ν.