Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 23:06

Με σατιρικό πνεύμα κορυφώθηκε το 157ο Καρναβάλι Μεσσήνης

Με σατιρικό πνεύμα κορυφώθηκε το 157ο Καρναβάλι Μεσσήνης

ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΦΥΣΙΚΑ 
Δικαίωσε περισσότερο φέτος τη λαϊκή καταγωγή του το Καρναβάλι της Μεσσήνης, το οποίο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας με τη καρναβαλική παρέλαση, με άρματα και με γκρουπ με θεματολογία που απασχολεί σοβαρά τον πληθυσμό, από την κρίση ή το δίλημμα ευρώ-δραχμή μέχρι τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που αποφασίζουν ερήμην των λαών ή από την ομάδα του Παμίσου, που «πηγαίνει τρένο», μέχρι το αίτημα της Μεσσήνης για την επαναδρομολόγηση του σιδηρόδρομου. Μετά την καρναβαλική παρέλαση το γλέντι συνεχίστηκε με συναυλία από τους «Εκτός Απροόπτου», οι οποίοι σκόρπισαν κέφι με τη μεγάλη γκάμα των τραγουδιών που ερμήνευσαν…

Ήταν το 157ο Καρναβάλι της Μεσσήνης, αν και η αλήθεια είναι ότι αγροτικό καρναβάλι στο Νησί γίνεται από κτίσεώς του… Στην καρναβαλική παρέλαση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι καρναβαλιστές, μαθητές σχολείων του Δήμου Μεσσήνης, Σύλλογοι, φορείς, σωματεία, ιδιώτες, αλλά και ένα γκρουπ από το Καλαματιανό Καρναβάλι.
Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τη Βασίλισσα του καρναβαλιού της Μεσσήνης, η οποία μοίρασε γλυκά χαμόγελα στον κόσμο σε άρμα με το Ρολόι του Νησιού.
Βέβαια η παρέλαση μπορεί να αποτελεί την κορύφωση του καρναβαλιού, ωστόσο τα πιο σημαντικά και αυθεντικά του στοιχεία είναι αυτά που έρχονται από την αρχαιότητα, οι φωτιές, οι χοροί και η κρεμάλα.
Σε ό,τι αφορά πάντως την παρέλαση, δόθηκαν τρία βραβεία σε αντίστοιχα καρναβαλικά γκρουπ, με συμβολικό χρηματικό έπαθλο από το Δήμο. Η αξιολόγηση των καρναβαλικών γκρουπ έγινε από το Καρναβαλικό Κομιτάτο. Ειδικότερα βραβεύτηκαν από τα μαθητικά γκρουπ το Γυμνάσιο Ανδρούσας, από τα γκρουπ των συλλόγων και φορέων ο Σύλλογος Γυναικών για τον Βλάχικο Γάμο που παρουσίασε και από τα γκρουπ των ιδιωτών το άρμα του σούπερ μάρκετ «Πετρόπουλος».
Το γλέντι στη Μεσσήνη συνεχίστηκε μέχρι τη νύχτα, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διαβούλευση που γίνεται μεταξύ φορέων και του Δήμου με σκοπό το Καρναβάλι της Μεσσήνης να συνεχίσει την πορεία του στο μέλλον με αποκατεστημένη την ταυτότητά του ως μιας γιορτής λαϊκής που πρώτη και κύρια επιδίωξής της είναι το ξεφάντωμα των Νησιωτών και των επισκεπτών τους με αυθεντικά δρώμενα και εκδηλώσεις.
Στ.Μ. 
_1017752.JPG

_1017771.JPG

_1017779.JPG

_1017783.JPG

_1017796.JPG

_1017821.JPG

_1017827.JPG

_1017838.JPG

_1017773.JPG