Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 15:07

Θα διαβάσουν δημόσια τους 12.110 στίχους της Οδύσσειας!

Ο Οδυσσέας και οι Σειρήνες, του Barry Trower Ο Οδυσσέας και οι Σειρήνες, του Barry Trower

ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Έρχεται και στην Καλαμάτα η ενδιαφέρουσα εκδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η δημόσια ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου. Η ανάγνωση του σπουδαίου για τον ανθρώπινο πολιτισμό ποιήματος θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα γίνει από περίπου 60 άτομα, μεγάλους ανθρώπους, μικρούς και ξένους. Την εκδήλωση διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για τις 6 και 7 Μάη, ενώ η ιδέα είναι της Λίλλυς Τριαντάρη και της Λίλης Λαμπρέλλη…

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, η ανάγνωση της Οδύσσειας στις 6 Μάη θα διαρκέσει τέσσερις ώρες και την επομένη 10 ώρες. Η ανάγνωση θα γίνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας όμως θα υπάρχει ηχητική εγκατάσταση ώστε το κείμενο να ακούγεται και στους εξωτερικούς χώρους. 
Ο κ. Γυφτάκης σημείωσε ότι η εκδήλωση αυτή συνδέεται με το Δημοτικό Ωδείο με την έννοια ότι «οτιδήποτε έχει να κάνει με το λόγο έχει να κάνει και με τη μουσική, η οποία αποτελεί μορφή λόγου με διαφορετικό λεξιλόγιο».
Επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου σημείωσε ότι πρόκειται για μια τολμηρή και ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την ανάγνωση του ποιήματος που εμπεριέχει όλη την ιστορία του δυτικού πολιτισμού.
Η Οδύσσεια θα διαβαστεί σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.
Στ.Μ.