Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 12:11

“Ιστορία ζωολογικού κήπου” στο Θέατρο Νηπιαγωγείο

Καλλιρρόη Βελέντζα, Κωνσταντίνος Πασσάς, Απόστολος Μεσσανάκης Καλλιρρόη Βελέντζα, Κωνσταντίνος Πασσάς, Απόστολος Μεσσανάκης

Της Μαρίας Νίκα 
Πρεμιέρα με το έργο του Έντουαρντ Άλμπι «Τhe Zoo Story» δίνει την Τρίτη 28 Μαρτίου η ομάδα Re-Act, στο Θέατρο Νηπιαγωγείο της οδού Λεΐκων 24, στην Καλαμάτα...


Η «Ιστορία ζωολογικού κήπου» είναι το πρώτο θεατρικό του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα, γνωστού επίσης από το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», που τον έκανε διάσημο, το «Τρεις ψηλές γυναίκες», τον «Θάνατο της Μπέσι Σμιθ», το «Αμερικάνικο όνειρο» κ.ά.

Για ένα αριστούργημα, ένα έργο κοινωνικό που η ομάδα αγαπάει πολύ, μίλησε η σκηνοθέτρια της παράστασης Καλλιρρόη Βελέντζα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Τα πρόσωπα είναι δύο. Ο Πίτερ και ο Τζέρι. Συναντιούνται τυχαία μια συνηθισμένη Κυριακή, σε ένα συνηθισμένο παγκάκι, στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Ο πρώτος, ένας επιτυχημένος εργαζόμενος και οικογενειάρχης, πρότυπο καλού πολίτη. Ο δεύτερος, ένας άνθρωπος περιθωριοποιημένος από τη λεγόμενη «καλή κοινωνία». Και οι δύο διεκδικούν το ίδιο παγκάκι. Ως που θα φτάσουν γι’ αυτό;

Η μοναξιά, η απομόνωση, η έλλειψη επικοινωνίας, η κοινωνική διαστρωμάτωση είναι θέματα που θίγει ο Άλμπι στο έργο του, σύμφωνα με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Πασσά, ο οποίος ερμηνεύει το ρόλο του Πίτερ και συνεργάζεται για πρώτη φορά με την ομάδα Re-Act.

Ο ηθοποιός Απόστολος Μεσσανάκης μίλησε για το δικό του χαρακτήρα, το Τζέρι. Έναν άνθρωπο διαφορετικό, μοναχικό, περιθωριποιημένο, που από μικρός έχει περάσει πολύ δύσκολα και κάτι αναζητά.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί η Ομάδα Re-Act. Ο ήχος και τα φώτα είναι του Νικήτα Σαραντάκου.

Θα δοθούν μόνο 10 παραστάσεις, από 28 Μαρτίου έως 8 Απριλίου. Από Τρίτη έως και Σάββατο

Στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, Λεΐκων 24, Καλαμάτα

Γενική είσοδος: 12 ευρώ. Φοιτητικό, ανέργων, μαθητικό: 8 ευρώ

Τηλ. κρατήσεων: 6948930181