Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 22:07

Στημένος ο διαγωνισμός για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα υπαινίσσεται η δημοτική αρχή

Στημένος ο διαγωνισμός για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα υπαινίσσεται η δημοτική αρχή

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
Ότι η επιλογή της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 δεν ήταν αντικειμενική και αξιοκρατική και ότι για την επιλογή αυτή έχει βάλει το χέρι της η κυβέρνηση, υπαινίσσεται η δημοτική αρχή Καλαμάτας σε σχόλιο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Δήμου. Τον ισχυρισμό της αυτό τον στηρίζει στο ότι ο ένας από τους δύο Έλληνες της επιτροπής που επέλεξε την Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα, τον διόρισε η Ελευσίνα στην εταιρία που ίδρυσε για την υλοποίηση του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Οι δύο Έλληνες της Επιτροπής ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης…

Ανεξάρτητα του αν η κυβέρνηση επηρέασε ή όχι τη γνώμη της επιτροπής για την επιλογή της Ελευσίνας, αυτό που έχει αξία τώρα για την Καλαμάτα είναι να αξιολογηθεί η έκθεση της επιτροπής και να σχεδιάσει η πόλη τη στρατηγική για την πολιτιστική της ανάπτυξη. Αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα, αλλά η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε ό,τι αφορά το σχόλιο της δημοτικής αρχής, αυτό έχει ως εξής: «Πληροφορηθήκαμε ότι ο Γιάννης Τροχόπουλος, μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της «Ελευσίνα 2021 Α.Ε.». Ο κ. Τροχόπουλος ήταν ένα από τα δύο μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής επιλογής, που είχαν ορισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση (κάθε Κυβέρνηση ορίζει δύο μέλη, όταν διαγωνίζονται πόλεις της).
Τι να πούμε...
Και εις ανώτερα!
Κατά τ' άλλα, όλα γίνονται αντικειμενικά και αξιοκρατικά».
Στ.Μ.