Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 09:52

“Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδελφός”

ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ 
Το βιβλίο της Έλενας Η. Τασιοπούλου «Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδελφός» παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα απόγευμα, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας...

«Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και της Σχολικής Κοινότητας σχετικά με τη διαφορετικότητα και συγκεκριμένα με τον Αυτισμό. Μέσα από τη Φιλαναγνωσία επιδιώκουμε να επικοινωνήσουμε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό του Αυτισμού, καθώς το σχολείο μας αποτελεί σχολείο ένταξης και είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στον τομέα αυτό. Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που σε αυτή μας τη δράση έχουμε συνοδοιπόρο και υποστηρικτή τη κα Έλενα Τασιοπούλου, την βραβευμένη από την UNESCO Καλαματιανή συγγραφέα, η οποία μέσα από το βιβλίο της αυτό, θέλει να μάθουμε να αποδεχόμαστε το διαφορετικό. Πολύτιμη στάθηκε η συνεργασία μας με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, που δέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον να συνδράμουν στην εκδήλωση. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις που ανέλαβε την προώθηση και διάθεση του βιβλίου και δέχτηκε να παραχωρήσει μέρος των εσόδων ως βιβλία για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του σχολείου μας» σημειώνεται στην πρόσκληση του Σχολείου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων  του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

18:00
Δρώμενο μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας
18:15
Χαιρετισμός
από Κωνσταντίνο Διονυσόπουλο, διευθυντή 7ου Δημ. Σχολείου
18:30
«Φιλαναγνωσία», Νικολέτα Σωτηράκη, προϊσταμένηΔημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας
18:40
«
Αυτισμός»,εκπρόσωπος από Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας
18:50
Παρουσίαση της συγγραφέα Έλενας Τασιοπούλου από τον Φώτη Κατσιμπούρη εκπαιδευτικός - συγγραφέας
19:00
Δυο λόγια από την συγγραφέα
19:10
Αφήγηση βιβλίου από την Έφη Αγγελοπούλου
19:45
Κλείσιμο εκδήλωσης από τα παιδιά του σχολείου