Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 11:57

Το βιβλίο για τη Φρίντα Λιάππα παρουσίασε ο “Πάμισος”

Δεξιά ο σημαντικός ποιητής από τη Μεσσήνη Γιώργος Μαρκόπουλος Δεξιά ο σημαντικός ποιητής από τη Μεσσήνη Γιώργος Μαρκόπουλος

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
Με την παρουσία πολλών φίλων της Φρίντας Λιάππα και του Συλλόγου των Απανταχού Νησιωτών «Ο Πάμισος», παρουσιάστηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο BookPlus της οδού Πανεπιστημίου, στην Αθήνα, το βιβλίο «Φρίντα Λιάππα, τα ποιήματα. 20 χρόνια, μια απουσία στη ζωή μας». Μια έκδοση του «Πάμισου»...

Ο συγγραφέας Γιώργος Μπράμος μίλησε για τη σκηνοθέτιδα από τη Μεσσήνη Φρίντα Λιάππα (1948-1994) με ένα κείμενο, το οποίο τιτλοφόρησε «Ένα ταξίδι». Η ηθοποιός Λουκία Μιχαλοπούλου απήγγειλε ποιήματα της Φρίντας Λιάππα και η συνάδελφός της Βασιλική Σαραντοπούλου, διάβασε αποσπάσματα από τα κείμενα που υπάρχουν στο βιβλίο. Το μουσικό μέρος είχε αναλάβει ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός από τη Μεσσήνη Βαγγέλης Δούβαλης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Γαβράς, αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της έκδοσης και όσους συμμετείχαν στην παρουσίαση, αναφέρθηκε στους λόγους που κάνουν αυτό το βιβλίο μοναδικό και ιδιαίτερα σημαντικό σε όσους θέλουν να μάθουν για τη Φρίντα Λιάππα.

Η γραμματέας του Συλλόγου, Βασιλική Μπάρκα, καλωσόρισε τον κόσμο και παρουσίασε τους ομιλητές, δίνοντας παράλληλα «το στίγμα της σημασίας που έχει η Φρίντα για τον κινηματογράφο και για όλους εμάς».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος, και οι δυο από τη Μεσσήνη, η καθηγήτρια Θεατρολογίας στο ΕΚΠΑ Ευανθία Στιβανάκη, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο δημοσιογράφος Νικόλας Βουλέλης, η τ. βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η τ. πρόεδρος Τουριστικών Ακινήτων Αυγή Μαρκοπούλου, η πρόεδρος του ΘΕΜ Τασία Γιαννέτσου κ.ά.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση