Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 18:40

Οικονομική δωρεά στην Παιδιατρική Κλινική από τη συναυλία Καβάκου-Σίμοβιτς στο Μέγαρο

Οικονομική δωρεά στην Παιδιατρική Κλινική από τη συναυλία Καβάκου-Σίμοβιτς στο Μέγαρο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Το ποσό των 7.000 ευρώ εισέπραξε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών από τη συναυλία που δόθηκε πέρσι τον Οκτώβρη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με σολίστες τον κορυφαίο μουσικό στην Ευρώπη, βιολιστή Λεωνίδα Καβάκο -είχε και την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης της ορχήστρας- και τον επίσης διακεκριμένο βιολιστή Ρόμαν Σίμοβιτς. Τα χρήματα προσφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας…

Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο Δήμος Καλαμάτας, με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, στην οποία σημειώνεται επίσης ότι «ο Δήμος διέθεσε το Μέγαρο Χορού, του οποίου ο λόγος ύπαρξης αναδεικνύεται με τέτοια μεγάλου βεληνεκούς γεγονότα, ενώ υποστήριξε οικονομικά και οργανωτικά την πραγματοποίηση της συναυλίας. Όλοι οι μουσικοί συμμετείχαν στη συναυλία αφιλοκερδώς.
Η κυρία Φιδετζή (αναπληρώτρια διευθύντρια της ΚΟΑ για θέματα διοίκησης) σημειώνει σε σχετική επιστολή, που απευθύνεται στο Διοικητή του Νοσοκομείου και κοινοποιείται στο Δήμαρχο, ότι «ειδική μνεία οφείλεται στην αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη που λάβαμε από το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «Φάρις». Δίχως τη συνδρομή τους, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το εγχείρημα αυτό (...). Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, όπως επίσης και τους συμπολίτες σας, που έσπευσαν να γεμίσουν ασφυκτικά το Μέγαρο Χορού και – εμμέσως διά της παρουσίας τους – να προσπαθήσουν να προσφέρουν στους μικρούς σας ασθενείς λίγη ανακούφιση».