Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 19:02

“Το σκλαβί” της Ξένιας Καλογεροπούλου ανεβάζει η “Πειραματική”

ΑΠΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 
Το γνωστό και αγαπημένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Το σκλαβί», παρουσιάζει η νεανική θεατρική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Δρεπανιά, Κωνσταντίνου Μαραβέλια. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη 19 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και την Κυριακή 23 του μήνα...

Η συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου, γράφει για το έργο της:
"Ένα βασιλόπουλο βλέπει τη ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατάει ένα γαλάζιο ρόδο, την ερωτεύεται και ξεκινάει να τη βρει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι, που είναι μακρύ και επικίνδυνο, τον συνοδεύει ο αδερφός του, νόθος γιος του βασιλιά, παιδί μιας σκλάβας. Η βασιλοπούλα όμως δεν ερωτεύεται το βασιλόπουλο αλλά το «σκλαβί», που ποτέ δε θα παραδεχτεί πως την αγάπησε. Σημείο εκκίνησης για το θεατρικό έργο ήταν το ομώνυμο παραμύθι από τη Σύμη. Τα λαϊκά παραμύθια αφηγούνται γεγονότα. Δεν μας λένε πολλά για τους ήρωές τους και για όσα κρύβονται πίσω από τις πράξεις τους. Για να μεταφέρεις όμως ένα παραμύθι στη σκηνή είναι απαραίτητο να διαγνώσεις και όσα δεν λέγονται. Το Σκλαβί είναι ένα κατ’ εξοχήν αινιγματικό παραμύθι και ίσως γι’ αυτό να είναι και τόσο γοητευτικό. Χρειάστηκε να σταθώ πολύ καιρό σε μια φράση, ακόμα και σε μια λέξη, για να καταλάβω ή για να φανταστώ εκείνα που κρύβει ή μάλλον εκείνα που θα μπορούσε να κρύβει. Προχωρώντας κατάλαβα ότι έπρεπε να φαντάζομαι όλο και περισσότερα πράγματα, αλλά να τα εκφράζω με πολλή φειδώ, κι όσο γίνεται πιο υπαινικτικά, έτσι που η ιστορία να διατηρεί σε πρώτο επίπεδο τη βασική της απλότητα".

Συντελεστές

Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνοθεσία, αυτοσχεδιασμοί: Δέσποινα Δρεπανιά, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας
Μουσική διδασκαλία, φλάουτο, κρουστά: Κατερίνα Πετρουλάκη 
Σκηνικά: Κατερίνα Μηλιαρέση
Επιμέλεια κοστουμιών - φροντιστηρίου: Κατερίνα Μηλιαρέση, Λέττα Πετρουλάκη
Φωτισμοί: Γιάννης Τσιούπας
Επιμέλεια προγράμματος, κειμένων: Λέττα Πετρουλάκη
Αφίσα: Τζένη Ντεκελέ
Φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας
Ηχητικές - Φωτιστικές εγκαταστάσεις: Χρήστος Συκάς

Ο Θίασος
(με αλφαβητική σειρά)

Αγγουρά Ρουμπίνη, Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Ανδριώτη Φρόσω, Βασιλάκης Λουκάς, Βασιλειάδη Γιώτα, Βασιλοπούλου Νικολέττα, Βέβε Μαρία, Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, Δημητρακοπούλου Γεωργία, Δημητρακοπούλου Σέβη, Δημητριάδης Κανέλλος, Δίσκος Γιάννης, Καλογεροπούλου Γωγώ, Καπέλλα Χριστίνα, Κινινή Ιωάννα, Κινινής Δημήτρης, Κοκκορόγιαννη Ιωάννα, Κωνσταντακόπουλος Κωνσταντίνος, Μιτακίδη Γιολάντα, Μπάκα Γωγώ, Μπαχαρακάκης Ηλίας-Ορέστης, Ξυνού Ηρώ, Παναγιωτόπουλος Χάρης, Παπαμικρούλη Κάλλια, Παχτίτης Νικόλας, Πετροπούλου Αναστασία, Σουπουρτζή Στεφανία, Σταματέλος Αντώνης, Σταυροπούλου Κωνσταντίνα, Φουντέα Στέλλα, Χρονόπουλος Γιώργος.

Εισιτήρια: 10 ευρώ για τους ενήλικες και 7 ευρώ για τα παιδιά, ανέργους. Το ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο θα διατεθεί στην "Κιβωτό του Κόσμου".