Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 19:00

Μαγική βραδιά με τη Ντόρα Μπακοπούλου στην Καλαμάτα

Μαγική βραδιά με τη Ντόρα Μπακοπούλου στην Καλαμάτα

ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΩΝ 
Γαλλικές εκλογές, θεατρικό φεστιβάλ στο ΔΗΠΕΘΕΚ, ποδόσφαιρο, survivor... Η χθεσινή βραδιά είχε πολλά. Όσοι όμως επέλεξαν να βρεθούν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική Ντόρα Μπακοπούλου σε ένα υπέροχο πιανιστικό ρεσιτάλ της «Άνοιξης των πλήκτρων»... 

Ξεκίνησε με Μπαχ, συνέχισε με Σοπέν και Γιώργο Κουρουπό, ενώ έκλεισε το πρώτο μέρος με το «Μου αρέσει όταν σωπαίνεις» του Στάθη Γυφτάκη, έργο εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα. Ταυτόχρονα, ο Στάθης Γυφτάκης απήγγειλε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με Ραχμάνινοφ, συνεχίστηκε με Τσαϊκόφσκι και συνθέσεις του από τις «Εποχές», ενώ ολοκληρώθηκε με την σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου να ερμηνεύει εκτάκτως (η συμμετοχή της αποφασίστηκε τελευταία στιγμή) τρία τραγούδια του Τσαϊκόφσκι με την εξαίσια φωνή και την ιδιαίτερη εκφραστικότητά της. Η Ντόρα Μπακοπούλου τη συνόδευσε στο πιάνο.

Τη χαρά της που βρέθηκε για μία ακόμη φορά στην Καλαμάτα εξέφρασε η γνωστή πιανίστρια, παλιά καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης και δασκάλα του σημερινού διευθυντή του, Στάθη Γυφτάκη, τον οποίο, όπως είπε, πρωτοσυνάντησε στα 12 του χρόνια. Μάλιστα, αμέσως μετά την εκδήλωση, του προσέφερε μία ανθοδέσμη, καθώς χθες ήταν τα γενέθλιά του. Με λουλούδια ανταπέδωσε και εκείνος στις δύο κυρίες.

Τη σειρά «Άνοιξη των πλήκτρων» διοργανώνει η «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων των μαθητών της «Φάρις» και με χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.

Μαρία Νίκα

Ακολουθούν φωτογραφίες