Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 10:20

Γιορτή το απόγευμα στη Μεσσήνη που θέλει να γίνει μια καταπράσινη πόλη

Γιορτή το απόγευμα στη Μεσσήνη που θέλει να γίνει μια καταπράσινη πόλη

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2017» 
Περιβαλλοντικά παιχνίδια, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, ενημερωτικές δράσεις και δώρα. Αυτά είναι μερικά από όσα θα γίνουν το απόγευμα στην πλατεία της Μεσσήνης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πρασινίζοντας τη Μεσσήνη: Το περιβάλλον χρειάζεται εσένα!», την οποία φυσικά διοργανώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο του θεσμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “ΕU Green Week 2017 – Ευρωπαϊκή  Πράσινη Εβδομάδα 2017”…

«Σας προσκαλούμε να  πάρετε το ποδήλατό σας και τη γλάστρα σας και να συμμετέχετε  στις περιβαλλοντικές δράσεις, που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης την Παρασκευή 26.05.2017,  ώρα 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Μικρά και μεγάλα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια και να κάνουν κατασκευές με ανακυκλώσιμο υλικό. Επίσης, διοργανώνονται παράλληλες δράσεις για να διασκεδάσετε, να ενημερωθείτε και να κερδίσετε λουλούδια, ποδήλατα και άλλα δώρα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, η οποία συνεχίζεται ως εξής: «Την εκδήλωση στηρίζουν επιχειρήσεις της Μεσσήνης και θα παρευρεθούν «οι φίλοι του ποδηλάτου Μεσσήνης».  Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Scialla» σε σκηνοθεσία του Francesco Bruni, την οποία διαθέτει δωρεάν το «Instituto Italiano Di Cultura» Αθήνας.  
Ας κερδίσουμε το στοίχημα να μεταμορφώσουμε τη Μεσσήνη μας σε μια ανθισμένη και καταπράσινη πόλη με χρώματα και διασκεδαστικά παιχνίδια για το περιβάλλον, γιατί το μέλλον της πόλης ανήκει σε όλους και κυρίως στη νέα γενιά!».