Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 03:37

Παρουσιάστηκε η νέα ποιητική συλλογή της Γιώτας Αργυροπούλου

Παρουσιάστηκε η νέα ποιητική συλλογή της Γιώτας Αργυροπούλου

Κωνσταντίνος Κωστέας, Γιώτα Αργυροπούλου, Μαρία Στασινοπούλου

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 
Στο κατάμεστο από αγαπημένα πρόσωπα αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας παρουσίασε η ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου το νέο της βιβλίο, την Τετάρτη το βράδυ. Έναν ύμνο στο Αιγαίο, τη θάλασσα και τα νησιά του, την ιστορία, τους ανθρώπους, το τοπίο και το φως, όπως η ίδια τα έζησε στα ταξίδια της. «Για Σίκινο, Ανάφη, Αμοργό» ο τίτλος, εμπνευσμένος από το βιβλίο της αρχαιολόγου Φωτεινής Ζαφειροπούλου «Δια Σύρον, Πάρον, Νάξον, Ίον, Οίαν-Θήραν»...

Για τη Γιώτα Αργυροπούλου και το έργο της μίλησε η φιλόλογος, συνάδελφός της, και πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Στέλλα Καρλαύτη. Στη βιωματική γραφή και την τρυφερότητα στο λόγο της ποιήτριας αναφέρθηκε η κριτικός λογοτεχνίας Μαρία Στασινοπούλου, ενώ τη νέα συλλογή της Γιώτας Αργυροπούλου μέσα από το αντικειμενικά ωραίο προσέγγισε ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Κωστέας. Ποιήματα από το βιβλίο απήγγειλε ο ηθοποιός Αλέκος Κολλιόπουλος και παραδοσιακά ακούσματα από το Αιγαίο ερμήνευσαν οι μουσικοί Γεωργία Ψαραδέλλη, Σοφία Δρακοπούλου και Κωνσταντίνος Φουντούκης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, οι εκδόσεις Gutenberg και το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις.
Άλλα έργα της Γιώτας Αργυροπούλου που έχουν κυκλοφορήσει: «Τοιχογραφία της άνοιξης» (Καστανιώτης 1998, 1999, Μεταίχμιο 2006, 2009), «Νερά απαρηγόρητα» (Πλανόδιον 2004, 2009), «Διηγήματα» (Μεταίχμιο 2010, Βραβείο Γ. Αθάνα της Ακαδημίας Αθηνών), «Ποιητών και Αγίων Πάντων» (Μεταίχμιο 2013, Βραβεία λίστα Κρατικών Βραβείων).
Μ.Ν.