Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 11:43

Νίκος Γκάτσος στον Παλιό Νερόμυλο της Κυπαρισσίας

Νίκος Γκάτσος στον Παλιό Νερόμυλο της Κυπαρισσίας

ΜΕ KLAUDIADELMER, ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 
Στίχοι και μελωδίες που μιλούν δυνατά στη ψυχή θα ακουστούν τη Δευτέρα το βράδυ, επομένη της πανσελήνου, στον πανέμορφο κήπο του Παλιού Νερόμυλου στην Κυπαρισσία. Πρόκειται για τη συναυλία της Klaudia Delmer με τον Αντώνη Κουφουδάκη και τον Αλέξανδρο Αρτεμίσιο στις κιθάρες…

TO_SEND.JPGΗ συναυλία, με τίτλο, «Όλα, κύριε Νίκο, είναι εδώ…», θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ, το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και κράτηση μπορεί να γίνει τηλεφωνικά, στον αριθμό 27210 25797.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η Klaudia, σε μια μίνι συνέντευξη, δήλωσε ότι διάλεξε αυτό το χώρο για τη συναυλία «γιατί ο νερόμυλος είναι ένα διατηρητέο μνημείο και κλασικό δείγμα κτιρίου της προβιομηχανικής περιόδου. Στον καταπράσινο και δροσερό κήπο που είναι γεμάτος με αρωματικά φυτά και καρποφόρα δένδρα, δίπλα στο ποταμάκι με τα καλάμια και τα πλατάνια,  θα ακουσθούν οι  υπέροχες μελωδίες σε στίχους του Νίκου Γκάτσου. Η σκηνή είναι τοποθετημένη κάτω από το μεγάλο σφεντάμι στη βορεινή πλευρά του κτήματος και είναι ένα ιδανικό  περιβάλλον για να ακουστούν τα τραγούδια αυτά που φέρνουν τόσο βαθιά και πολύτιμα συναισθήματα, στοχασμούς και μνήμες.»

Η Κlaudia Delmer, η μελωδική ερμηνεύτρια με την εκπληκτική φωνή, θα τραγουδήσει  τραγούδια που όλοι αγαπάμε, ενώ έχει επιμεληθεί την εκδήλωση».

Για τους συνεργάτες της στην κιθάρα η Klaudia είπε ότι ο Αντώνης Κουφουδάκης «είναι ένας βιρτουόζος της κιθάρας με παιδεία κλασικής μουσικής, μεγάλη πείρα και φοβερή αίσθηση στην μουσική του Μάνου Χατζιδάκι», ενώ ο Αλέξανδρος Αρτεμίσιος «φέρνει στο σχήμα μας το ανατρεπτικό στοιχείο με ήχους που "ροκάρουν". Με αυτά τα ήχοχρώματα δημιουργείται μια ατμόσφαιρα αμεσότητας χωρίς να χάνεται το συναυλιακό πιο εκλεκτό ύφος».

Η Κlaudia Delmer κατάγεται από μια πολυεθνική οικογένεια και η ίδια έχει μια πολυεθνική πορεία μέχρι που εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Μεσσηνία με την δική της οικογένεια. Μεγάλωσε στην Ισπανία και σπούδασε κλασική μουσική στη Νέα Υόρκη στο Mannes College of Music. Στην Ελλάδα έχει συνεργασθεί με κορυφαίους συνθέτες, όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Βαγγέλης Φάμπας και έχει εμφανισθεί στα πιο γνωστά θέατρα (όπως το Ωδείο Ηρώδου Αττικού), και στα πιο γνωστά φεστιβάλ (Αθηνών, Επιδαύρου κλπ.). Εχει, επίσης, συνεργασθεί με σπουδαίες ορχήστρες (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων κλπ). Μπήκε στη δισκογραφία με το πρώτο της solo album Ainola. 

Ο Αλέξανδρος Αρτεμίσιος, που θα παίξει κιθάρα, σπούδασε μουσική στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και ο Αντώνης Κουφουδάκης, που επίσης θα παίξει κιθάρα, έχει κάνει πολλές και ποικίλες σπουδές, έχει βραβευθεί με πρώτο βραβείο από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και το ΥΠΕΠΘ, έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Η ώρα έναρξης είναι στις  21.00 και θα διαρκέσει 2 ώρες.

Κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες στον Παλιό Νερόμυλο : 27610-25797 ή στο www.facebook.com/OPaliosNeromylos