Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2012 16:47

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913"

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913"

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 
Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα, στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, τα εγκαίνια της έκθεσης «Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913».
Ο διευθυντής του Στρατιωτικού Μουσείου, ανθυπασπιστής Χρήστος Κορομηλάς, παρουσίασε, με τρόπο πλήρη αλλά χωρίς να πλατειάσει, τα εκθέματα που τραβούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη και του δίνουν τις βασικές γνώσεις για το μεγάλο αγώνα που έδωσε ο ελληνικός στρατός και η πολιτική ηγεσία, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης.

Εκεί, πάντως, που θέλησαν να φωτογραφηθούν οι περισσότεροι ήταν στην τουρκική σημαία, λάφυρο των Ελλήνων στρατιωτών.
Η έκθεση παρουσιάζεται για την επέτειο των 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους, ενώ με την ευκαιρία ο Χρήστος Κορομηλάς αναφέρθηκε και σε άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Στρατιωτικό Μουσείο, όπως διαλέξεις Ιστορίας που θα γίνονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ξεναγήσεις κ.ά.
Ο διοικητής της Μεραρχίας της Τρίπολης, Ταξίαρχος Μάνθος Μπελέκος, κατά τη διάλεξή του αναφέρθηκε στη δράση και τη συμβολή του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Σημειώνεται ότι στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Παναγιώτης Νίκας και Στάθης Αναστασόπουλος.