Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 18:17

Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας: Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη

Δημήτρης Μπούχαλης, Θανάσης Ηλιόπουλος, Στάθης Γυφτάκης Δημήτρης Μπούχαλης, Θανάσης Ηλιόπουλος, Στάθης Γυφτάκης

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών Καλαμάτας, τη μεγαλύτερη διεθνή χορωδιακή εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες στην Ευρώπη, όπως τόνισε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας). Ο αρμόδιος για τη διοργάνωση δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, τόνισε ότι στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος 53 χορωδίες με 2.000 χορωδούς και συνοδούς, από πολλές χώρες του κόσμου. Ο αντιπρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούχαλης, από την πλευρά του σημείωσε ότι με τη συγκεκριμένη εκδήλωση δίνεται στην πόλη της Καλαμάτας παγκόσμια προβολή…

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ξεκινάει την Τετάρτη, 11 Οκτώβρη και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 15 του μήνα. Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Interkultur και η προετοιμασία έχει μπει στην τελική ευθεία. Για τη διοργάνωση, πρόσθεσε, εργάζεται από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας ένα επιτελείο 100 ατόμων, υπάλληλοι του Δήμου και εθελοντές. Πρόσθεσε ότι εκδηλώσεις θα γίνουν σε διάφορες περιοχές της πόλης και όλες θα είναι δωρεάν εκτός από το γκαλά και το μεγάλο διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Χορού με εισιτήριο 10 και 7 ευρώ.

Ο Στάθης Γυφτάκης σημείωσε ότι η ευθύνη για τη διεξαγωγή αυτού του Φεστιβάλ είναι εξαιρετικά μεγάλη, ακριβώς επειδή πρόκειται για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη χορωδιακή εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες στην Ευρώπη.

Ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για χορωδίες που θα παρουσιάσουν προγράμματα από όλα τα είδη της χορωδιακής μουσικής, ενώ υπογράμμισε ότι η διοργάνωση αυτή έχει συμβάλει ήδη στην ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής της Καλαμάτας, αφού στην πόλη λειτουργούν 12 χορωδιακά σχήματα και φαίνεται ότι θα δημιουργηθούν και άλλα.

Η έναρξη των εκδηλώσεων, είπε τέλος ο Στάθης Γυφτάκης, θα γίνει την Τετάρτη στις πέντε το απόγευμα, με την παρέλαση των χορωδιών στο κέντρο της πόλης και με συναυλία στην πλατεία, ενώ η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις εννέα το βράδυ στην Τέντα.

Ο Δημήτρης Μπούχαλης σημείωσε ότι ούτε τα στελέχη της δημοτικής αρχής δεν περίμεναν ότι αυτή η διοργάνωση θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία και απήχηση, υπογραμμίζοντας ότι η προβολή που δίνεται στην πόλη είναι τεράστια, ενώ και το γεγονός της υποδοχής 2.000 ανθρώπων από διάφορες περιοχές του κόσμου και της Ελλάδας σε μια περίοδο χωρίς τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική οικονομία.
Στ.Μ.