Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 20:06

H Λογοτεχνία συναντά τον Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο

H Λογοτεχνία συναντά τον Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο

"Το μόνον της ζωής του ταξείδιον". Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ekebi.gr)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

Η λογοτεχνική γραφή συναντά τον φωτογραφικό φακό στο Τμήμα Φιλολογίας Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Εργαστήριο Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας “Νίκος Καρούζος”, που ανήκει στο συγκεκριμένο τμήμα, διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις. Αυτή τη φορά το θέμα αφορά τη σχέση λογοτεχνίας - κινηματογράφου...

Έξι επιφανείς σύγχρονοι Έλληνες σκηνοθέτες (Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Λάκης Παπαστάθης, Τάσος Ψαρράς, Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, Σταμάτης Τσαρουχάς) έχουν προσκληθεί και έχουν αποδεχθεί να παρουσιάσουν ταινίες και ντοκιμαντέρ τους, που αφορμώνται από κορυφαίους Νεοέλληνες συγγραφείς και ποιητές (Αθανάσιος Χριστόπουλος, Διονύσιος Σολωμός, Γεώργιος Βιζυηνός, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Γιώργος Σεφέρης, Μένης Κουμανταρέας), και να συζητήσουν με το κοινό.
“Οι εκδηλώσεις αυτές, καθαρά διεπιστημονικού χαρακτήρα, φιλοδοξούν να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών αλλά και του κοινού της Καλαμάτας, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσουν σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό γεγονός για την πόλη” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017  

Κώστας Φέρρης

Η Φόνισσα (1974)

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τάσος Ψαρράς

Διονύσιος Σολωμός (2017)

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Λάκης Παπαστάθης

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον (2001)

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

Ημερολόγια Καταστρώματος - Γιώργος Σεφέρης (2001)

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Παντελής Βούλγαρης

Η φανέλα με το «9» (1988)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Σταμάτης Τσαρουχάς

Αθανάσιος Χριστόπουλος, ένας λησμονημένος ποιητής (2001)

Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 19.00 και θα πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.