Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 19:32

Ραχιώτης, Μπαρσέφσκι, Κορτέσης στο 6ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Ραχιώτης, Μπαρσέφσκι, Κορτέσης στο 6ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Μαρία Μήτση, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς, Φώτης Ξεπαπαδέας, Παναγιώτης Κάτσαρης

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 
Η ακροδεξιά ανεβαίνει παντού στην Ευρώπη, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα βάλλονται, το κίνημα πρέπει να αντιδράσει. Και την ευκαιρία για να γίνει μια συζήτηση επάνω σε αυτά τα ζητήματα δίνει το 6ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων Καλαμάτας, από τις έξι το απόγευμα και μετά. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Γιάννης Ραχιώτης, η Μάνια Μπαρσέφσκι και ο Χριστόφορος Κορτέσης, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία και μετά ρεμπέτικο γλέντι…

22196491_1235286856616735_583109873950442134_n.pngΔιοργανωτής του Φεστιβάλ, από την ίδρυσή του, είναι η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και όπως σημείωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπός της, Παναγιώτης Παναγόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στη διοργάνωση συμμετέχουν φέτος το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων,  ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Καλαμάτας για τα Κοινωνικά Δικαιώματα και τα Δημόσια Αγαθά κ.ά

Το θέμα του φετινού Φεστιβάλ, είπε ο Παναγιώτης Παναγόπουλος, είναι: «Ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, της κοινωνικής ζωής και των αντιστάσεων απέναντι στην εξουσία».

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς, απεύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να προσέλθουν στο 6ο Αντιφασιστικό και Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και να υψώσουν δυνατή φωνή κατά του φασισμού και της ξενοφοβίας.

Ο Φώτης Ξεπαπαδέας, από την Αντιφασιστική Κίνηση και μέλος της διοίκησης της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν αποδείξει την αντιφασιστική και αντιρατσιστική στάση τους με τη δουλειά τους στις τάξεις υποδοχής μεταναστών και στην υποστήριξη των τσιγγάνων που σημείωσε ότι είναι πολλοί στα σχολεία του Νομού. Ανέφερε επίσης ο Φώτης Ξεπαπαδέας ότι και άλλοι κλάδοι έχουν δείξει ότι τάσσονται απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό, όπως όπως οι γιατροί, οι δημοσιογράφοι αλλά και οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάλεσε μάλιστα το Δήμο Καλαμάτας να ακολουθήσει το παράδειγμα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και να υποστηρίξει τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων μεταναστών και ντόπιων.

Η Μαρία Μήτση, από τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να έρθουν στο Φεστιβάλ και να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για όσα συμβαίνουν σήμερα. Όπως σημείωσε, σε μια περίοδο που συνεχώς κερδίζουν έδαφος οι δυνάμεις της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, που οι εστίες πολέμου πληθαίνουν, που ποινικοποιείται η πολιτική δράση, που εκφοβίζονται οι εργαζόμενοι και διώκονται οι εργατικοί αγώνες, που είναι ελεύθεροι μεγαλοοφειλέτες και φυλακίζονται φτωχοί εργαζόμενοι και άνεργοι για πταίσματα, ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει, να αντισταθεί αγωνιζόμενος με αλληλεγγύη και ενότητα.

Τέλος ο Παναγιώτης Κάτσαρης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», τόνισε ότι σήμερα που ο φασίστας, όπως τον αποκάλεσε, πρόεδρος των ΗΠΑ, θρέφει με τα λόγια και τις πράξεις του το φασισμό, που οι φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις στον κόσμο ενισχύονται, που στην Ελλάδα κλείνονται στη φυλακή λαϊκοί αγωνιστές, πρέπει οι εργαζόμενοι να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να αντισταθούν και να αγωνιστούν για να ανατραπούν οι πολιτικές που γεννούν αυτή την κατάσταση.
Στ.Μ.