Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 21:10

Προετοιμασίες στην Πύλο για την αναβίωση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Φαντασμαγορικό θέαμα επιδιώκει να προσφέρει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος στους επισκέπτες του, με την, για πρώτη φορά, αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, τον Οκτώβρη του 1827, όταν η βύθιση του τουρκοαιγυπτιακού στόλου από τους στόλους των Βρετανών, των Γάλλων και των Ρώσων έκρινε και την πορεία του αγώνα για την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Η αναπαράσταση θα γίνει την Παρασκευή, ημέρα εορτασμού της επετείου για τα 190χρόνια από τη Ναυμαχία…

Όπως σημειώνει ο Δήμος Πύλου Νέστορος σε σχετικό δελτίο Τύπου, «σύσκεψη εργασίας για την πολυαναμενόμενη αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Χαραμαράς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Ν.Α.Σ. Καλαμάτας «Αίολος» και του Ν.Α.Σ.Π. Πύλου «Ναβαρίνο», στελέχη του Δήμου Πύλου-Νέστορος και οι συμμετέχοντες εθελοντές στην αναπαράσταση. Την παρουσίαση έκανε ο Δημήτρης Καραμπάτσος, ο οποίος έχει αναλάβει εθελοντικά από το Δήμο Πύλου-Νέστορος το δημιουργικό μέρος της αναπαράστασης.

Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας πραγματοποιείται για πρώτη φορά, στο παλαιό λιμάνι της Πύλου, ενόψει της 190ης επετείου της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, στις 20:00».

NAVARINO-NAVMAXIA-16-10-17.jpg