Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 13:43

Τον Μεταξά μνημόνευσε πάλι ο δήμαρχος, πολιτική αλλαγή ζήτησε ο Λαμπρόπουλος

«ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1940» 
Τον δικτάτορα Μεταξά, τον υπεύθυνο για τη φυλάκιση και τα βασανιστήρια των πολιτικών του αντιπάλων, μνημόνευσε και στη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο δήμαρχος Καλαμάτας,  Παναγιώτης Νίκας, ως τον άνθρωπο που οργάνωσε την Ελλάδα προκειμένου να αντισταθεί στους κατακτητές. Ο δήμαρχος μετά την παρέλαση επανέλαβε ουσιαστικά τη δήλωση που κάνει κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε ότι η εθνική επέτειος πρέπει να αποτελεί το κίνητρο ώστε να διδασκόμαστε από την ιστορία πως η ενότητα και η ομοψυχία είναι η μεγαλύτερη δύναμη των Ελλήνων. Ο εκπρόσωπος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, σημείωσε ότι το μήνυμα της επετείου είναι «όχι» στους κατακτητές, «ναι» στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννης Λαμπρόπουλος, τόνισε ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την προϋπόθεση όμως ότι θα γίνει πολιτική αλλαγή και θα αναλάβει μια νέα κυβέρνηση. Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, σημείωσε ότι η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να αποτελεί το έναυσμα όχι μόνο για να τιμούμε τις θυσίες των ηρωικών προγόνων αλλά και για να δίνουμε ώθηση στα όνειρα της γενιάς…

PITSIORLAS-STERG-KONSTANTINEAS-ALEIFERH-NIKAS-28-10-17.jpgΕιδικότερα μετά την παρέλαση στην Καλαμάτα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε: «Οι εθνικές επέτειοι είναι στιγμές αυτογνωσίας και μνήμης. Πρέπει να διδαχθούμε από την ιστορία μας, πρέπει να διδαχθούμε ότι η ομοψυχία και η ενότητα του έθνους και του λαού, η αποφυγή της διχόνοιας και των προβλημάτων, είναι πάντα η μεγαλύτερη δύναμη που διαθέτουμε. Περνάμε και σήμερα μια δύσκολη περίοδο σαν χώρα, μια δύσκολη περίοδο οικονομικά. Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή τη κρίση. Πιστεύουμε ότι βλέπουμε πια την έξοδο, θεωρούμε ότι το καλοκαίρι του 2018 θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή την περίοδο των προγραμμάτων και της λιτότητας και θα μπούμε σε μια καινούργια περίοδο.

EEEKK-PARELASH-OKT-17.jpgΉδη τα σημάδια της ανάκαμψης είναι φανερά, το αναγνωρίζουν όλοι, δεν το αμφισβητεί πια κανείς. Επομένως πρέπει να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια αυτό το χρόνο για να μπορέσουμε να βγούμε από την επιτήρηση. Από τη στιγμή που θα βγούμε από το πρόγραμμα και από την επιτήρηση όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, απεναντίας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε βαθιά ότι χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Έχουμε τις μέρες της κρίσης πολύ ενθαρρυντικά δείγματα και παραδείγματα. Νομίζω ότι και η Καλαμάτα είναι μια περιοχή που δείχνει ένα δρόμο. Η αίσθηση που έχω είναι ότι και την περίοδο της κρίσης είναι μια από τις περιοχές που δείχνει δυναμισμό και τάσεις ανάπτυξης. Επομένως αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε».

MOUSIKO-PARELASH-MOUSIKH-OKT-17.jpgΠέτρος Κωνσταντινέας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας δήλωσε: «Οι Έλληνες είπαν «όχι» για να πουν «ναι» στη δημοκρατία και στην ελευθερία. Αυτό οφείλουμε να το διασφαλίσουμε σαν κυβέρνηση και θα το διασφαλίσουμε».

PARELASH-LYKEIA-OKT-17.jpgΓιάννης Λαμπρόπουλος

Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπόπουλος δήλωσε: «Η πατρίδα μας έχει περάσει πολέμους, κατοχές, αλλά στάθηκε όρθια. Σήμερα που αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση, κρίση οικονομική, κρίση ηθική, κρίση στις αξίες, θα την ξαναπεράσει και θα σταθεί όρθια. Είναι μια βασική προϋπόθεση όμως να υπάρξει πολιτική αλλαγή και γρήγορα να υπάρξει πολιτική αλλαγή, με καινούργια κυβέρνηση και ο λαός να είναι ενωμένος. Να διδαχθούμε από το 1940, με ενότητα να δουλέψουμε όλοι μαζί για να ξανασηκώσουμε τη χώρα μας, την Ελλάδα μας εκεί που της αξίζει. Τιμή και δόξα στους ήρωές μας».

PARELASH-9SP-OKT-17.jpgΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ανέφερε: «Το 1940 οι πρόγονοί μας κράτησαν τις αρχές και τις αξίες του ελληνισμού ψηλά. Αυτό είναι το δίδαγμα για εμάς σήμερα που η Ελλάδα σέρνεται και είναι στα γόνατα. Να σκεφθούμε το ’40, μέσα από δύσκολες συνθήκες το τι κατόρθωσαν αυτοί οι άνθρωποι στα βουνά της ηπείρου. Είναι ημέρα τιμής σήμερα και μνήμης για τους εκατοντάδες που έπεσαν στα Αλβανικά βουνά, στη Βόρεια Ήπειρο. Τετρακόσιοι είναι οι Μεσσήνιοι όπου τα κόκκαλα όλων αυτών είναι σκορπισμένα, πολλά κόκκαλα δεν τα έχουμε θάψει ακόμα. Να θυμηθούμε τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης και να θυμηθούμε τον άνθρωπο ο οποίος οργάνωσε την Ελλάδα το 1940 ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλει στις δυσκολίες. Και αυτός ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς. Αιωνία η μνήμη όλων αυτών».

PARELASH-MATHITRIES-3-GYMNAS-OKT-17.jpgΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, δήλωση: «Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα ορόσημο για την πορεία του έθνους μας και γι’ αυτό δικαίως έχει περίοπτη θέση στη συλλογική μας μνήμη. Τιμούμε την αυτοθυσία των προγόνων μας και κυρίως την παρακαταθήκη που μας άφησαν, τιμούμε την αγάπη για την πατρίδα που είναι η ανώτερη εθνική αξία που πρέπει να υπηρετούμε. Βεβαίως σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε τα ανώτατα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης, να αντλήσουμε δύναμη, αυτοπεποίθηση, να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας το κύρος και την προοπτική που της αξίζει στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων όμως της νέας γενιάς».
Στ.Μ.

PARELASH-PROSKOPO8I-OKT-17.jpg

FILARMONIKH-PARELASH-OKT-17.jpg

PARELASH-120-PEA-OKT-17.jpg

PARELASH-MATHRITRIES-LYKEIO-OKT-17.jpg

PARELASH-AEROPORIA-GYNAIKES-OKT-17.jpg

PARELASH-OKT-17-1-DHMOTIKO.jpg

PARELASH-AEROPORIA-OKT-17.jpg

PARELASH-OKT-17-MATHITRIES-DS.jpg