Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 20:25

Ξεκινά το ταξίδι με το Δημοτικό Ωδείο στις "Μουσικές του Κόσμου"

Σταύρος Βόλλαρης Σταύρος Βόλλαρης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Στη Τζαζ, στο Φλαμένκο, στη Φολκλορική μουσική, στην τέχνη των ξύλινων πνευστών οργάνων, στο λυρικό τραγούδι και στα τραγούδια του Μεσοπολέμου θα μας ταξιδέψει φέτος το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, μέσα από τον α’ κύκλο των «Μουσικών του Κόσμου», που συνεχίζονται για τρίτη συνεχή χρονιά…

Το ταξίδι ξεκινά την Κυριακή, 29 Οκτώβρη, με βραδιά Τζαζ στο καλλιτεχνικό καφενείο του Δημοτικού Ωδείου, με τη Νάσια Γκόφα.

Στις 12 Νοέμβρη θα ακολουθήσει η διάλεξη του Στάθη Γυφτάκη «Ο θαυμαστός κόσμος της Μουσικής, επίσης στο καλλιτεχνικό καφενείο.

Στις 18 και 19 Νοέμβρη θα γίνει σεμινάριο και συναυλία Φλαμένκο, με τον Σωκράτη Μαστροδήμο, πάντα στον ίδιο χώρο.

Στις 26 Νοέμβρη θα δοθεί η συναυλία «That’sall… folk», στην αίθουσα της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Στις 2 Δεκέμβρη θα έρθει στο Δημοτικό Ωδείο το κουιντέτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Αίολος», ενώ θα δοθεί και σεμινάριο για την τέχνη των ξύλινων πνευστών.

Την επομένη,  3 Δεκέμβρη, θα ακολουθήσει βραδιά τραγουδιού με τον τενόρο Βλαδίμηρο Σιαμέτη και την Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον πρώτο κύκλο των «Μουσικών του Κόσμου», που θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Μάρτη του 2018, στις 10 Δεκέμβρη θα δοθεί συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο με τραγούδια του Μεσοπολέμου, με τη Δώρα Μπάκα στο τραγούδι και τη Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο.

Το πρόγραμμα παρουσίασε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, ο οποίος με την ευκαιρία αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό πρόβλημα, την ανυπαρξία ελεύθερων αιθουσών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, καθώς τα τοπικά θεατρικά σχήματα έχουν κλείσει μέχρι τη άνοιξη τόσο το Πνευματικό Κέντρο όσο και το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου αλλά και την αίθουσα της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Στ.Μ.