Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 12:42

Η παραβατικότητα της καθημερινότητας με τον Παναγιώτη Παπαντωνίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Θέματα που αφορούν την παραβατικότητα της καθημερινότητας, όπως είναι η οδική συμπεριφορά μέσα στην πόλη και η παραβίαση των ορίων ταχύτητας, της προτεραιότητας, η παράνομη στάθμευση, όπως είναι η ρύπανση, οι βανδαλισμοί στους κοινόχρηστους χώρους και τον αστικό εξοπλισμό θα αναπτύξει ο πολιτικός μηχανικός, συγκοινωνιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Παναγιώτης Παπαντωνίου, σε εκδήλωση που διοργανώνει για την Κυριακή και τη Δευτέρα, 26 και 27 Νοέμβρη, το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας…

Η εκδήλωση την Κυριακή θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο, στις έξι το απόγευμα, ενώ τη Δευτέρα θα αφορά τους μαθητές των σχολείων.

Η έγκριση των εξόδων της εκδήλωσης, που ανέχονται σε 900 ευρώ, έγινε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις. Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας είναι ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», ανέφερε ότι η Καλαμάτα αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών της με ευθύνη και της δημοτικής αρχής γιατί πολλές από τις παρεμβάσεις και τα έργα της δεν πληρούν απόλυτα τις προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία. Ο Θανάσης Ηλιόπουλος αντέδρασε στη συγκεκριμένη παρατήρηση, υπογραμμίζοντας ότι η Καλαμάτα είναι απόλυτα ασφαλής πόλης, από τις ασφαλέστερες στη χώρα.
Στ.Μ.