Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 00:10

Η καλλιτεχνική φλέβα της Καλαμάτας το βράδυ της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο

Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Θωμαΐς Σταμούλη, Αναστασία Μπελογιάννη,  Στάθης Γυφτάκης Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Θωμαΐς Σταμούλη, Αναστασία Μπελογιάννη, Στάθης Γυφτάκης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΦΑΡΙΣ
Το μέλλον της πόλης, οι αυριανοί καλλιτέχνες ή φιλότεχνοι, συναντιούνται το βράδυ της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας για να γιορτάσουν για τα Χριστούγεννα. Είναι η κοινή εκδήλωση των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, της Σχολής Χορού και του Εικαστικού Εργαστηρίου. Θα ξεκινήσει στις εφτά με την παράσταση του Δημοτικού Ωδείου και της Σχολής Χορού, στις οχτώ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου και στις εννέα θα ακολουθήσει δεύτερη παράσταση από το Ωδείο με ένα μουσικό παραμύθι από το Αφγανιστάν…

Η πρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης, της Σχολής Χορού Θωμαΐς Σταμούλη και του Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτης Λαμπρινίδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο νέο Δημαρχείο, απεύθυναν κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει τις σημαντικές αυτές εκδηλώσεις. Επιπλέον πρότειναν να έρθει ο κόσμος με τρόφιμα προκειμένου να προσφερθούν στη συνέχεια στα Παιδικά Χωριά SOS ώστε οι οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες να έχουν έστω αυτές τις γιορτινές ημέρες βασικά αγαθά.

Ο Στάθης Γυφτάκης ανέφερε ότι στις εφτά θα γίνει παράσταση από μικρά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου και από τις παιδικές χορωδίες. Στις εννέα θα παρουσιαστεί ένα παραμύθι από το Αφγανιστάν, σε στίχους της Λίλλυς Τριαντάρη και μουσική του ίδιου του Στάθη Γυφτάκη, μουσική θα παίξει η συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου και θα τραγουδήσουν το παιδικό και το νεανικό Μελίφωνο. Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για ένα παραμύθι που δεν είναι ακριβώς χριστουγεννιάτικο ωστόσο ταιριάζει πολύ με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στη χώρα μας και στον κόσμο.

Η Θωμαϊς Σταμούλη σημείωσε ότι στη γιορτή αυτή θα χορέψουν οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού σε χορογραφίες των δασκάλων της Σχολής, ενώ στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν και οι μουσικοί συνοδοί.

Ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι και φέτος και οι τρεις καλλιτεχνικές σχολές θα πραγματοποιήσουν από κοινού τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή τους, την οποία υπενθύμισε ότι πέρσι παρακολούθησαν περίπου 1.000 άτομα! Είπε ότι οι μαθητές του Εικαστικού θα παρουσιάσουν έργα τους, κυρίως από εργασίες επάνω στο θέμα των αντανακλάσεων. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Με χρώματα από τα αστέρια» και θα συνεχιστεί για 15 ημέρες περίπου. Επιπλέον είπε ότι το Εικαστικό θα προσφέρει και φέτος ένα γούρι που έχει ετοιμάσει για το 2018, ενώ θα λειτουργήσει και εργαστήριο προκειμένου τα παιδιά να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους γονείς τους.
Στ.Μ.