Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 22:44

Μια παράσταση για τη χαρά και το πνεύμα της αγάπης από την Πειραματική Σκηνή

Μια παράσταση για τη χαρά και το πνεύμα της αγάπης από την Πειραματική Σκηνή

«ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»
Το έργο που βραβεύτηκε το 1996 από τη Βρετανική Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων ως το καλύτερο θεατρικό για παιδιά, «Τα μάγια το Χειμώνα» του Charles Way, είναι έτοιμη να παρουσιάσει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Η πρεμιέρα θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου και η αυλαία θα κλείσει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου. «Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε πάρα πολύ χαρά και ψυχαγωγία και να στείλουμε μηνύματα αγάπης», σημείωσε το μεσημέρι, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας παραγωγής, η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής, Λέττα Πετρουλάκη…

Η σκηνοθεσία είναι της Δέσποινας Δρεπανιά και τα σκηνικά του Βενετσάνου Μπαλόπουλου, ενώ τη μετάφραση έχει κάνει η Ξένια Καλογεροπούλου, κάτι που όπως τόνισε η Λέττα Πετρουλάκη «αποτελεί για εμάς εγγύηση, γιατί πρώτη εκείνη ανέβασε αυτή την παράσταση με ποιότητα και αισθητική».

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Πειραματικής Σκηνής η πρόεδρός της σημείωσε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο,  θα παρουσιαστεί το μουσικό παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης», ενώ η πίτα της Πειραματικής θα κοπεί στις 17 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», σε μια γιορτή που θα περιλαμβάνει και ρεμπέτικα τραγούδια.


Δέσποινα Δρεπανιά, Λέττα Πετρουλάκη, Βενετσάνος Μπαλόπουλος

Η Δέσποινα Δρεπανιά αποκάλυψε ότι το θεατρικό έργο ξεκινάει με ένα ζευγάρι που ζει σε ένα αγρόκτημα και το έχει απορροφήσει η μονοτονία της δύσκολης καθημερινότητας. Το ζευγάρι, συνέχισε η σκηνοθέτιδα, έχει χάσει τη χαρά της ζωής, έχει ξεχάσει ακόμη και να τηρήσει την παράδοση, να ταΐσει δηλαδή το καλό δαίμονα, το ξωτικό του σπιτιού, ώστε να πάει καλά η νέα χρονιά. Όλα αυτά μέχρι που έρχεται στο σπίτι η μικρή ανιψιά του ζευγαριού…

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε ομαδική δουλειά», σημείωσε στη συνέχεια η Δέσποινα Δρεπανιά και επισήμανε ότι το έργο κανονικά παίζεται με τέσσερις ρόλους ωστόσο επιλέχθηκε να γίνουν διπλές διανομές στους περισσότερους ρόλους ώστε να λάβουν μέρος περισσότερα παιδιά και μέσα από αυτή τη θεατρική λειτουργία να διερευνήσουν βαθύτερα τον εαυτό τους.

Ο σκηνογράφος της παράστασης, Βενετσάνος Μπαλόπουλος, σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή, τόνισε ότι έχει ευχαριστηθεί πολύ αυτή τη συνεργασία και ανέφερε ότι η επιθυμία των συντελεστών είναι να προσέλθει το κοινό στις παραστάσεις και μέσα από το έργο και τη δουλειά των παιδιών να γίνει κοινωνός του πνεύματος των Χριστουγέννων.

Η Γιώτα Βασιλειάδη, που στο έργο έχει το ρόλο της Μάρθας, της νοικοκυράς του σπιτιού, ενώ στη κανονική της ζωή είναι φοιτήτρια στην Αθήνα αλλά κρατάει τους δεσμούς της με την Πειραματική, ανέφερε ότι στα «Μάγια του χειμώνα» ο κάθε θεατής, μικρός και μεγάλος θα δει σε κάθε ρόλο ένα κομμάτι του εαυτού του και διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ όμορφη παράσταση.

Για το ρόλο της στην παράσταση, τη Μαργαρίτα που είναι η ανιψιά του ζευγαριού, μίλησε η Γεωργία Δημητρακοπούλου.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η επιμέλεια της μουσικής είναι της Κατερίνας Πετρουλάκης και της Δέσποινας Δρεπανιά, η επιμέλεια της κίνησης του Κωνσταντίνου Μαραβέλια, τα κοστούμια της Λέττας Πετρουλάκη, οι φωτισμοί του Γιάννη Τσούπα, η αφίσα της Τζένη Ντεκελέ, οι φωτογραφίες του Νίκου Τζαβάρα, η κατασκευή του σκηνικού του Γιώργου Αγγελόπουλου και του Κώστα Αγγελόπουλου και η τεχνική υποστήριξη στο φωτισμό και στον ήχο του Χρήστου Συκά.

Η διανομή έχει ως εξής: Τρόλο Τρίκμαν: Ιωάννα Κοκκορόγιαννη. Μάρθα: Γιώτα Βασιλειάδη. Τίμος:Αντώνης Σταματέλος. Μαργαρίτα: Νικολέττα Βασιλοπούλου/Γεωργία Δημητρακοπούλου. Αγελάδα: Ρουμπίνη Αγγουρά και Αλεξάνδρα-Δήμητρα Κολοκοτρώνη. Κόκορας: Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος. Κότες: Νικόλας Παχτίτης, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Γιώργος Χρονόπουλος. Σκύλος: Αλέξης Παπαβασιλείου. Νεράϊδες, ξωτικά, αστέρια, πρόβατα: ο θίασος

Αγγουρά Ρουμπίνη, Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Ανδριώτη Φρόσω, Βασιλειάδη Γιώτα, Βασιλοπούλου Νικολέττα, Βούλγαρη Σταυρούλα, Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, Δημητρακοπούλου Γεωργία, Δρέτας Αντώνης, Δρέτα Πηνελόπη, Κολοκοτρώνη Αλεξάνδρα-Δήμητρα, Κουτάντος Γιώργος, Μιτακίδη Γιολάντα, Μούστου Νεφέλη, Παπαβασιλείου Αλέξης, Παχτίτης Νικόλας, Πετροπούλου Αναστασία, Σταματέλος Αντώνης, Τσερίκου Αννίτα, Τσίμπουρης Παναγιώτης, Φουντέα Στέλλα, Χρονόπουλος Γιώργος.
Στ.Μ.