Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 18:39

Το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο προειδοποιεί: Θα γελάσετε αστείρευτα…

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ»
Με ξεκαρδιστικό γέλιο, το οποίο όμως θα αφήσει στον θεατή και έναν προβληματισμό για τα όρια που πρέπει να μπαίνουν στη λογική ώστε να αφήνεται λίγος χώρος και στη φαντασία, θα αρχίσει το 2018 για όσους παρακολουθήσουν τη νέα παραγωγή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το «Δεν είμαι εγώ», του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη, η πρεμιέρα του οποίου θα γίνει την Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας…

Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΜΕΘ, Γιώργος Παντελόπουλος και οι συντελεστές της παράστασης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, κάλεσαν το κοινό να δει το έργο, διαβεβαιώνοντας ότι θα ικανοποιήσει τη μεγάλη ανάγκη του κοινού να γελάσει και προσθέτοντας ότι το γέλιο βγαίνει μέσα από την πλοκή και ουσία του έργου. Η παράσταση θα παίζεται μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου (δεν θα γίνουν παραστάσεις μόνο στις 7, 11 και 18 Γενάρη).

Η κ. Παντελόπουλος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη παράσταση «πραγματική κωμωδία», που βγάζει αστείρευτο γέλιο χωρίς παρεκτροπές και χυδαιότητες. Είπε μάλιστα ότι πρόκειται για δώρο τόσο προς την οικογένεια του ΜΕΘ όσο και προς το κοινό, γιατί η χαρά που θα προσφέρει ισοδυναμεί με προσφορά. Πρόσθεσε ακόμη ότι αυτό το θεατρικό έργο θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή ασπρόμαυρη κινηματογραφική ταινία του παλιού καλού καιρού, χωρίς πολλά φτιασίδια, γήινη, ζωντανή και με ήθος.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει θερμά τον σκηνοθέτη Περικλή Αλμπάνη για αυτή τη νέα συνεργασία του με το ΜΕΘ,  τη βοηθό του Βίνα Μάλαμα και τους 16 ερασιτέχνες ηθοποιούς που συμμετέχουν στο έργο.

Ο Περικλής Αλμπάνης χαρακτήρισε το «Δεν είμαι εγώ» ως μια σουρεαλιστική κωμωδία που έχει ως θέμα το διχασμό της προσωπικότητας, καθώς «μπερδεύει με καταπληκτικό τρόπο πρόσωπα και καταστάσεις, με έναν καταιγιστικό ρυθμό με θύμα έναν λογικό άνθρωπο, έναν καθηγητή μαθηματικών». Πρόσθεσε ότι το έργο δεν είναι μια απλή φάρσα γιατί έχει ιδέα και σκοπό, «σατιρίζει τους ανθρώπους που πιστεύουν στη λογική αλλά πέφτουν κάθε στιγμή έξω».

Ακόμη αναφέρθηκε στο ΜΕΘ, το οποίο χαρακτήρισε ως «το θέατρο της καρδιάς μου γιατί ήταν καταλυτικός ο ρόλος του στη μετέπειτα καλλιτεχνική πορεία μου» και ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξή τους τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης, καθώς και στους συνεργάτες του στην παράσταση.

Ο ερασιτέχνης ηθοποιός Λίνος Δουλάμης, που έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή, σημείωσε ότι το έργο αυτό δείχνει ότι η ζωή έχει ανάγκη πέρα από τη λογική και τη φαντασία.

Η ερασιτέχνης ηθοποιός Αναστασία Λεντούδη εξέφρασε την απορία της πως ένα τόσο καλό θεατρικό έργο δεν έγινε κινηματογραφική ταινία.

Η ερασιτέχνης ηθοποιός Βασιλική Σεβαστέλη διαβεβαίωσε ότι το κοινό θα γελάσει με την καρδιά του.

Ο ερασιτέχνης ηθοποιός Δημήτρης Γκολώνης ανέφερε ότι είναι σημαντικό που το ΜΕΘ επέλεξε να ανεβάσει το συγκεκριμένο έργο, τονίζοντας ότι η εποχή μας έχει ανάγκη το γέλιο, το οποίο όμως πρόσθεσε ότι δύσκολα μπορεί να το βγάλει πια ένας άνθρωπος.

Τέλος η βοηθός σκηνοθέτη Βίνα Μάλαμα τόνισε ότι το έργο δίνει απάντηση στο ερώτημα της σύγκρουσης μεταξύ του πρέπει και του θέλω και υπογραμμίζει την αξία της χρυσής τομής και της ισορροπίας.
Στ.Μ.