Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 12:47

Λαμπρή γιορτή για την Υπαπαντή με αναφορές για το Μακεδονικό

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αναφορές, ευθείες ή έμμεσες, στο θέμα της Μακεδονίας και του ονόματος της Π.Γ.Δ.Μ. περιείχαν οι δηλώσεις που έκαναν οι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες που παραβρέθηκαν το πρωί στον γιορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα, ο οποίος ήταν εξαιρετικά λαμπρός με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους κόσμου και πολλών αρχιερέων… Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη λιτάνευση της εικόνας τόνισε ότι…

…«εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να εμπνέει σ όλους μας, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες, δύναμη, σύνεση και αρραγή ενότητα για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και των εθνικών μας παρακαταθηκών. Εύχομαι επίσης να οδηγεί την πορεία του λαού και του έθνους μας προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της πατρίδας μας και της επιτέλεσης της αποστολής μας σύμφωνα με την ιστορία και τον προορισμό μας, στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας αλλά και της διεθνούς κοινότητας εν γένει».

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πριν από τη λιτάνευση της εικόνας δήλωσε ότι η Κυριακή, που θα γίνει το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία, θα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια «εθνικά συμφέρουσα λύση που να σηματοδοτείται και από το τέλος του ονοματολογικού και από το τέλος του αλυτρωτισμού, με όνομα που θα διακρίνει την ιστορική ελληνική Μακεδονία από το γειτονικό κράτος, θα επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή ως ενός παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια».

Στον γιορτασμό την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι στις δηλώσεις τους εστίασαν στη λαμπρότητα της γιορτής για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τόνισε ότι η κυβέρνηση πάει να δώσει το όνομα Μακεδονία και τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να φύγει από πρωθυπουργός.
Στ.Μ.