Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 15:26

Νίκας: Ανύψωση ηθικού απέναντι στην Τουρκία με τον γιορτασμό της απελευθέρωσης της Καλαμάτας

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ
Ο φετινός γιορτασμός της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, στις 23 Μάρτη 1821, συμπίπτει με τις δύσκολες στιγμές ώρες που περνάει ο ελληνισμός εξαιτίας της επιθετικής και απαράδεκτης στάσης της Τουρκίας, τόνισε το μεσημέρι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και συνέχισε λέγοντας ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται όταν το παράδειγμα των προγόνων δείχνει ότι ενώ ήταν πολύ λίγοι και ξυπόλητοι, όπως είπε χαρακτηριστικά, είχαν μεγάλη καρδιά, τα έβαλαν με όλους και στάθηκαν όρθιοι. Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε και στους δύο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς στην Ανδριανούπολη μιλώντας για «σύλληψη, φυλάκιση και ομηρεία»…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι μέσα στο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί από τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα ο Δήμος οφείλει για να γιορτάσει την επέτειο της εθνεγερσίας με κάθε λαμπρότητα και τόνισε ότι η πόλη αυτό θα πράξει.

Επίσης ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και δυσκολότερες καταστάσεις από τη στάση της Τουρκίας, ανέφερε όμως ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται και, έχοντας ως παράδειγμα τους προγόνους, να αγωνίζονται για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και αν χρειάζεται ακόμη και να θυσιάζονται γι’ αυτές τις αξίες.

Έτσι λοιπόν ο δήμαρχος Καλαμάτας απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, αύριο Παρασκευή και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Μέγαρο Χορού, το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.
Στ.Μ.