Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 18:55

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φέτος η επέτειος της απελευθέρωσης της Καλαμάτας

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Και φέτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον Οθωμανικό ζυγό, αύριο το μεσημέρι, στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων και της 23ης Μαρτίου. Το απόγευμα θα εγκαινιάσει, στο Μέγαρο Χορού, την έκθεση ομοιωμάτων πλοίων «Σαν καλοτάξιδο σκαρί…», του Παναγιώτη Σοφικίτη. Μετά θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στην έκθεση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας με τίτλο «Η σχέση της Καλαμάτας με τη Γαλλία μέσα στο χρόνο». Σημειώνεται ότι την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας θα παρακολουθήσει και ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Σαμαράς, ενώ η κυβέρνηση μέχρι το μεσημέρι δεν είχε ενημερώσει το Δήμο για το ποιος θα την εκπροσωπήσει…

Οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας θα ξεκινήσουν στις τρεις μετά το μεσημέρι και η αναπαράσταση στις 4:20 το απόγευμα. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Βασίλης Χατζής.

Στις 5:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο του πεζόδρομου της Αριστομένους θα απονεμηθούν οι τιμητικές διακρίσεις στους πρωτεύσαντες αθλητές του Δρόμου Θυρίας, από το μοναστήρι της Βελανιδιάς μέχρι την πλατεία 23ης Μαρτίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Παναγιώτη Σοφικίτη, στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού, θα γίνουν στις έξι το απόγευμα.

Στις 8:30 το βράδυ, επίσης στο Μέγαρο Χορού, θα δοθεί συναυλία – αφιέρωμα στα τραγούδια του αγώνα της Καλαμάτας, με την Αρετή Κετιμέ, σε μουσική επιμέλεια Γιώργου Κωτσίνη, με τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

Το Σάββατο, επίσης στις 8:30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, θα δοθεί συναυλία της Φιλαρμονικής της Καλαμάτας με τίτλο «Συμφωνία της Λεβεντιάς» με ερμηνευτές τον Αντώνη Αγγελόπουλο και τον Γιάννη Θωμόπουλο.