Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 14:17

Απάντηση σε όσους προσβάλλουν την Ελλάδα ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας μετά την παρέλαση

Απάντηση σε όσους προσβάλλουν την Ελλάδα ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας μετά την παρέλαση

«ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ»
«Μας προσβάλλουν καθημερινά, με την ενότητα, με το έργο, με τη στήριξη των ενόπλων μας δυνάμεων πρέπει να απαντήσουμε», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου, κάνοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι έρχονται δυσκολότερες καταστάσεις για τα εθνικά θέματα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, που σημείωσε από την πλευρά του ότι «είμαστε δυνατοί και ενωμένοι, σε εγρήγορση απέναντι σε απειλές απ’ όπου και αν προέρχονται». Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην βουλευτής και υφυπουργός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ζήτησε πολιτική αλλαγή τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση «αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων»…

Η παρέλαση στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα, χωρίς να βρέξει αν και στην αρχή έπεσε ένα ολιγόλεπτο ψιλόβροχο, με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων και με πολλές ντουφεκιές από τα μέλη των συλλόγων που ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και με αρκετά παιδάκια, επίσης με παλιές φορεσιές, να κουβαλούν και να επιδεικνύουν όπλα-κειμήλια…

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μετά την παρέλαση δήλωσε: «Τρία χρόνια πριν κλείσουμε δύο εκατονταετίες από την Επανάσταση του 21 και οχτώ χρόνια από τη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα μας, επιβεβαιώνονται τα διαχρονικά χαρακτηριστικά του λαού μας από την ιστορία μας. Ο έρωτας για την ελευθερία και τα δίκαια, η αντίσταση και η εξέγερση απέναντι σε δυνατούς που φαίνονται ανίκητοι. Έτσι, τον Αύγουστο αυτής της χρονιάς, ξανακερδίζουμε ένα κομμάτι της λαϊκής και εθνικής μας κυριαρχίας που χάθηκε την περίοδο των μνημονίων. Και επίσης είμαστε δυνατοί και ενωμένοι στην περιοχή μας, σε εγρήγορση απέναντι σε απειλές απ’ όπου και αν προέρχονται, αλλά και με αυτοπεποίθηση και γιατί τα εθνικά μας συμφέροντα βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και γιατί έχουμε ισχυρές διπλωματικές συμμαχίες. Και βέβαια είναι μια μέρα που η σκέψη μας πηγαίνει στους δύο στρατιωτικούς. Οι προσπάθειες της κυβέρνησής μας κατατείνουν στο να γυρίσουν το δυνατόν συντομότερα και προς την κατεύθυνση αυτή προφανώς συνηγορεί η ενισχυμένη θέση της χώρας, όπως προκύπτει από πάρα πολλά γεγονότα διπλωματικά και τελευταία από την πολύ έντονη δήλωση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι «το ελληνικό έθνος εορτάζει σήμερα τον μεγάλο ξεσηκωμό για ελευθερία, ανεξαρτησία και δημοκρατία. Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι στα οικονομικά και αντιμετωπίζει εθνικούς κινδύνους. Μπροστά σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα χρειάζεται να είμαστε όλοι ενωμένοι και να επαγρυπνούμε. Χρειάζεται επίσης και πολιτική αλλαγή, για να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά και να μπορέσει να τα αντιμετωπίσει. Αυτοί που σήμερα κυβερνούν αποδείχτηκαν και αποδεικνύονται καθημερινά κατώτεροι των περιστάσεων».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε: «Εύχομαι ο λαός μας να έχει την ψυχική δύναμη -και την έχει- να αντιμετωπίσει τα δύσκολα τα οποία δυστυχώς έρχονται. Μας προσβάλουν καθημερινά, με την ενότητα με το έργο με το στήριξη των ενόπλων μας δυνάμεων πρέπει να απαντήσουμε. Θυμηθείτε, λίγες χιλιάδες Έλληνες το 1821 ξυπόλητοι, χωρίς τον απαραίτητο οπλισμό, τα έβαλαν με όλη την Ευρώπη και όχι μόνο με την Τουρκιά και κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Λοιπόν ψυχική δύναμη, ενότητα, στήριξη στο στρατό μας. Και αγώνας και για την αξιοπρέπειά μας».

Ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Βουλής, Πέτρος Κωνσταντινέας, απεύθυνε μεταξύ άλλων το κάλεσμα «ας είμαστε όλοι ενωμένοι και ας αφήσει ο καθένας τα προσωπικά του οφέλη πίσω από το όφελος της πατρίδας».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Κουκούτσης επίσης τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές, ας κοιτάξουμε μονιασμένοι μπροστά και ας παλέψουμε επιτέλους όπως έκαναν και αυτοί το 1821».

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη δήλωσε ότι «θα πρέπει ως Έλληνες να ανακαλέσουμε όλα αυτά που μας έδωσε το 1821 και να σταθούμε ομόψυχα απέναντι, υπερασπιστές των εθνικών μας δικαίων τα οποία είναι πολύ πολύ ισχυρά».

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίλος Χρυσομάλλης είπε μεταξύ άλλων ότι «μην ξεγελιούνται κάποιοι από την οικονομική κρίση και από την έλλειψη ικανοτήτων της σημερινής πολιτικής ηγεσίας. Η Ελλάδα έχει αναγεννηθεί πολλές φορές από τις στάχτες της».

Τέλος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και ομόψυχοι μπορούμε να ανταπεξέλθομε τα προβλήματα κι να οδηγηθούμε σε λύσεις τέτοιες που είναι επωφελεία του λαού. Εύχομαι το σημερινό μήνυμα να γίνει ακουστό και να το αφουγκραστούν οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας ώστε να ομονοήσουν, να αποκτήσουν σύμπνοια και ενότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα εθνικά θέματα, κυρίως δε η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών της πατρίδος μας».
Στ.Μ.