Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 11:40

Αρχαία Ελληνική Δραματουργία με χιλιάδες νέους και φέτος στην Αρχαία Μεσσήνη

Νίκος Φουσιάνης, Γεωργία Παναγοπούλου, Γιώργος Τσώνης, Σταμάτης Φριτζίλας Νίκος Φουσιάνης, Γεωργία Παναγοπούλου, Γιώργος Τσώνης, Σταμάτης Φριτζίλας

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΕΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
Ο σπουδαίος θεσμός του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ανοίγει την αυλαία του για 7η συνεχή χρονιά την Τρίτη 17 Απρίλη στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές από εκπαιδευτικές μονάδες και ιδρύματα της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Ισπανίας θα παρουσιάσουν σε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς έργα των μεγάλων τραγικών ποιητών της αρχαιότητας, σε μια άρτια διοργάνωση του Δήμου Μεσσήνης, η οποία υποστηρίζεται πλέον οικονομικά και από την ελληνική κυβέρνηση...

Την παρουσίαση του 7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος “Αρχαία Μεσσήνη 2018”, έκαναν χθες, σε συνέντευξη Τύπου στο ανακατασκευασμένο σχολείο - πολυχώρο πολιτισμού του Καρτερολίου, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, ο εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Σταμάτης Φριτζίλας και ο φιλόλογος του Λυκείου Μεσσήνης Νίκος Φουσιάνης.

“Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος είναι ένα πολυπολιτιστικό σημείο αναφοράς για την παγκόσμια νεολαία”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσώνης, που δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο εξαιρετικό έργο που έγινε στο παλιό σχολείο του Καρτερολίου, ανακοινώνοντας ακόμη ότι τα εγκαίνιά του θα γίνουν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για τη γενικότερη υποστήριξή του προς το Δήμο Μεσσήνης.

Η Γεωργία Παναγοπούλου αναφέρθηκε στις συμμετοχές, στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ αλλά και στις παράλληλες εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν.

Ο Σταμάτης Φριτζήλας μίλησε για την εκπαιδευτική σπουδαιότητα του θεσμού, ενώ ο Νίκος Φουσιάνης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ημερίδα που θα γίνει τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, στο Φιλοσοφικό Κέντρο της Μεσσήνης για το αρχαίο δράμα, τους χώρους θέασης και τη δημοκρατία, με ομιλητές τους Πέτρο Θέμελη και Αντώνη Μαρκαντωνάτο.