Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 18:36

Μουσικό Καταφύγι από τη ΝΑΡΤΟΥΡΑ

Μουσικό Καταφύγι από τη ΝΑΡΤΟΥΡΑ

ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 
Η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Σωματείου ΝΑΡΤΟΥΡΑ για μουσική εκδήλωση στη θέση Καταφύγι, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Δυτικής Μάνης, αποδείχτηκε εξαιρετική και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από όσους έλαβαν μέρος σε αυτήν, την Κυριακή 1η Απριλίου, μια μέρα ηλιόλουστη, που όλα εγκωμίαζαν την Άνοιξη…

Πολυφωτογραφημένο αυτό το πέτρινο επιβλητικό τοπίο της Μάνης, ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία σε όσους το ανακαλύπτουν. Πέτρες που αγκαλιάζονται από την αρμύρα της θάλασσας και φιλιούνται μαζί της παθιασμένα ανάλογα με τις διαθέσεις των ανέμων.

Την ημέρα που ήμασταν εκεί πάντως επικρατούσε μια ανείπωτη γαλήνη, σαν να είχε υπάρξει μια μυστική συμφωνία της φύσης για χάρη μας. Μια μεγάλη παρέα ήμασταν και η μουσική ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια, με τη τρομπέτα του Τάσου Δράμπαλη, το σαξόφωνο του Κωνσταντίνου Δούση, το καχόν (είδος κρουστού) του παιδοψυχίατρου Γρηγόρη Λακιώτη, το ντέφι της μικρής του κόρης  και το τουμπελέκι του Σάκη Ζαραβέλα, ενώ ο Φίλιππος Σοφιανός χρησιμοποίησε για λίγο το καχόν. Στους ρυθμούς της μουσικής χόρευαν με Διονυσιακή διάθεση η Βασιλική Κατέρη, η Μαρία Θεοδωρακέα και γύρω γύρω άλλες και άλλοι, η Όλγα Αλεξανδροπούλου, η Μαρία Τομαρά, η Χριστίνα Τζιάλλα, η Ακριβή Κόλλια, ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης, ο Κώστας Χαλκιάς, η Ελένη Λαπατά, η Κατερίνα Εξαρχουλέα, ενώ για λίγο εμφανίστηκαν και ο Θανάσης Ψαρούλης με τον Παναγιώτη Μπαζίγο, από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, που ως γνωστόν ετοιμάζεται ήδη για να αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας για τον Ζορμπά και τον Καζαντζάκη.

Εκεί ήταν και η αεικίνητη και συνεχώς φωτογραφίζοντας τους πάντες και τα πάντα, Άννα Ραπτέα, όπως και οι Σταυρούλα Νικολούδη και Άσπα Σταυροπούλου. Δικές της άλλωστε είναι και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτό το κείμενο.


Δημήτρης Φίλντισης, Θανάσης Παντές, Κώστας Χαλκιάς

Εκεί και οι Δημήτρης Φίλντισης και Ρόμπερτ Ζερβός που βιντεοσκοπούσαν την όλη εκδήλωση με εναέρια και επίγεια κάμερα αντίστοιχα. Παρόντες και οι εθελοντές της Γαία, που η συμβολή τους στην καλύτερη πρόσβαση στο χώρο ήταν καθοριστική.

Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως ύστερα από αυτή την πρωτοβουλία της ΝΑΡΤΟΥΡΑ, το Καταφύγι αναμένεται να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστό σε ακόμα περισσότερους που έτσι κι αλλιώς επισκέπτονται την  περιοχή.

Άλλωστε το αξίζει γιατί είναι ένας χώρος ξεχωριστός και σε κερδίζει μονομιάς με την αγέρωχη και ανυπόταχτη ομορφιά του.

Θανάσης Παντές