Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 12:15

Εντυπωσιακή χθες το βράδυ η Νέλλη Σεμιτέκολο

Εντυπωσιακή χθες το βράδυ η Νέλλη Σεμιτέκολο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ “ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΩΝ’ 
Άνοιξη, έκρηξη αναγέννησης… Άνοιξη, έκρηξη συναισθημάτων. Αυτή την Άνοιξη είχαν την ευκαιρία να νοιώσουν το βράδυ όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία της μεγάλης πιανίστα Νέλλης Σεμιτέκλο, στο Πνευματικό Κέντρο, με την οποία συνεχίστηκε ο κύκλος εκδηλώσεων “Άνοιξη των Πλήκτρων”, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας της Φάρις. Ο κύκλος είναι αφιερωμένος στη Νέλλη Σεμιτέκολο, την επί 33 χρόνια καθηγήτρια πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με μια μεγάλη συναυλία για εκείνη, παρουσία των μουσικών που έχουν διατελέσει διευθυντές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας…

Ήταν στιγμές, χθες το βράδυ, που ορισμένοι από το κοινό, αν όχι όλοι, συγκλονίστηκαν από τη δεινότητα με την οποία η Νέλλη Σεμιτέκολο ερμήνευσε τα απαιτητικά έργα των J.Brahms, L.v. Beethoven, A.Scriabin και S. Prokofiev. Είναι εντυπωσιακό ότι η σημαντική πιανίστα δεν επηρεάστηκε ούτε από τη διακοπή που χρειάστηκε να γίνει επειδή ο φωτισμός στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου ήταν κακός, μέχρι να αναλάβει ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, να μετακινήσει το πιάνο κάτω από τον προβολέα!

Ήταν μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη σε όσους βίωσαν το παλμό που έβγαλε η Νέλλη Σεμιτέκολο ερμηνεύοντας τόσο εκπληκτικά τις συνθέσεις των κορυφαίων μουσικών που επέλεξε.

Όταν σημείωσε ο Στάθης Γυφτάκης πριν ξεκινήσει η συναυλία, η “Άνοιξη των Πλήκτρων” χρηματοδοτείται και φέτος από το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και συνεχίζεται την Τετάρτη με συναυλία του Μάνου Κιτσικόπουλου, επίσης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Στ.Μ.