Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 09:34

Τζαζάρει η Μάνη, δεκάδες μουσικοί από διάφορες χώρες παίζουν σε πλατείες, παραλίες, μαγαζιά!

Τζαζάρει η Μάνη, δεκάδες μουσικοί από διάφορες χώρες παίζουν σε πλατείες, παραλίες, μαγαζιά!

KARDAMILI INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL 
Είναι εντυπωσιακό αυτό που ξεκινάει και φέτος στην Καρδαμύλη, το 5o Kardamili International Jazz Festival, μια πολυήμερη μουσική γιορτή. Είναι μια διοργάνωση των ξένων επισκεπτών της Μάνης, Νορβηγών βασικά, οι οποίοι γοητεύτηκαν από την περιοχή και θέλησαν να ανταποδώσουν. Κάθε Άνοιξη λοιπόν επιστρέφουν στη Μάνη, κάθε χρονιά με περισσότερους μουσικούς και από περισσότερες χώρες και δίνουν συναυλίες στις πλατείες, τις παραλίες, τις καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια της περιοχής. Όλες δωρεάν. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη από την Καλαμάτα, ωστόσο το επίσημο ξεκίνημα γίνεται σήμερα, Σάββατο, στην Καρδαμύλη, ενώ αύριο θα γίνει η καθιερωμένη πια παρέλαση των μουσικών στην έδρα του Δήμου Δυτικής Μάνης…

Θα γίνουν, μέχρι τις 12 Μάη, περίπου 50 μουσικές εκδηλώσεις, σε 30 διαφορετικά σημεία, από περίπου 60 μουσικούς, από μουσικά σχήματα από τη Νορβηγία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστρία, τη Σκωτία, την Αγγλία, τη Σουηδία και την Αργεντινή.

Το επίσημο ξεκίνημα γίνεται στις εφτά το απόγευμα, με διαφορετικές συναυλίες, στο καφέ bar Ανδρούβιστα και στο Xai Xou, στην Καρδαμύλη.

Αύριο, Κυριακή, οι μουσικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις δέκα το πρωί, ενώ η παρέλαση θα γίνει στις εφτά το απόγευμα, θα ξεκινήσει από τους “Διόσκουρους” και θα τερματίσει στην πλατεία της Καρδαμύλης.  

Στ.Μ.