Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 11:32

Νότες και ρυθμοί από απίθανους τζαζίστες "παρέλασαν" στην Καρδαμύλη

Νότες και ρυθμοί από απίθανους τζαζίστες "παρέλασαν" στην Καρδαμύλη

KARDAMILI INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL 
Στο μπαλκόνι του Δημαρχείου το ελαφρύ αεράκι έδινε μερικές φορές τη δύναμη να ανεμίσει η λευκή σημαία με το γαλάζιο σταυρό και το σύνθημα “Νίκη ή Θάνατος”. Από κάτω στο δρόμο άνθρωποι από διάφορες χώρες του κόσμου, κυρίως Νορβηγοί και Άγγλοι, παρέλαυναν κρατώντας πολύχρωμες ομπρέλες, φορώντας φανταχτερά ρούχα και γυαλιστερά κολιέ και παίζοντας υπέροχη μουσική με σαξόφωνα, τρομπέτες κλαρινέτα, βιολιά και διάφορα άλλα πνευστά, κρουστά και έγχορδα όργανα. Η Καρδαμύλη της Μάνης χθες το απόγευμα και κάθε μέρα για μια εβδομάδα ζει και θα ζει στο ρυθμό της Τζαζ. Η αγέρωχη Μάνη της πέτρας και του αέρα, του συνθήματος “Νίκη ή Θάνατος”, είναι αυτές τις ημέρες ένας μοναδικός συναυλιακός χώρος όπου κυρίως ώριμης ηλικίας μουσικοί περνούν αξέχαστα απολαμβάνοντας τις διακοπές τους και την αγαπημένη τους μουσική…

Χθες το απόγευμα έγινε η καθιερωμένη πλέον παρέλαση, από τους Διόσκουρους μέχρι την πλατεία της Καρδαμύλης, του Kardamili International Jazz Festival, το οποίο ξεκίνησε επίσημα το Σάββατο, ενώ η πρώτη του εκδήλωση έγινε την περασμένη Πέμπτη στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο, 12 του μήνα και καθημερινά γίνονται συναυλίες σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, πλατείες, παραλίες, αίθιρους χώρους, όλες με ελεύθερη είσοδο. Είναι μια διοργάνωση που ξεκίνησε από Νορβηγούς τζαζίστες οι οποίοι επισκέφθηκαν την Καρδαμύλη για τις διακοπές τους, πέρασαν υπέροχα και αποφάσισαν να ξανάρχονται και να διοργανώνουν και μουσικές εκδηλώσεις.

Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν περίπου 60 μουσικοί από τη Νορβηγία, την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Σουηδία, τη Σκωτία, την Αυστρία, τις ΗΠΑ, την Αργεντινή. Συνολικά θα γίνουν περίπου 50 συναυλίες σε 30 διαφορετικά σημεία.
Στ.Μ.