Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 20:23

Ο “χARTαετός” παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του στο Πνευματικό Κέντρο

Ο “χARTαετός” παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του στο Πνευματικό Κέντρο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
Τα παιδιά του “χARTαετού”, του εργαστηρίου καλλιτεχνικής δημιουργίας (οδός Σπετσών και Αριστείδου) παρουσιάζουν από τη Δευτέρα τα έργα τους στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής, ελεύθερου σχεδίου και για κατασκευές από άχρηστα υλικά που τα παιδιά ανακάλυψαν ότι τελικά ήταν χρήσιμα. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ, Τετάρτη και όπως μας είπε ο υπεύθυνος του “χARTαετού”, Απόστολος Μυλωνάς, “είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τη δουλειά μας αλλά και να δει ο κόσμος τι δημιουργούμε στο εργαστήριό μας”...

Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι στον “χARTαετό” “κάθε ηλικία δουλεύει διαφορετικά θέματα. Και πηγαίνοντας προς τις μεγαλύτερες ηλικίες δουλεύουμε έργα μεγάλων ζωγράφων, ιστορία τέχνης και γενικά τεχνικές ζωγράφων. Φέτος δώσαμε πιο πολύ έμφαση στο ελεύθερο σχέδιο με ένα εργαστήριο που ξεκίνησε δειλά την προηγούμενη χρονιά και επειδή υπάρχει ανταπόκριση δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση φέτος. Εκτός από τα ζωγραφικά έργα παρουσιάζουμε και κατασκευές από το εργαστήριο κατασκευών του Σαββάτου”.

Ειδικά για το εργαστήριο κατασκευών ο κ. Μυλωνάς πρόσθεσε ότι “κάθε Σάββατο το παιδί μπορεί με άχρηστα υλικά να δημιουργήσει κάτι χρήσιμο. Δουλεύοντας με ανακυκλώσιμα υλικά  δείχνουμε στα παιδιά πως μπορούμε να φτιάξουμε πράγματα που είναι χρήσιμα -κυκλική οικονομία. Εκεί δουλεύουμε διάφορες τεχνικές, ντεκουπάζ, μεταφορά εικόνας πάνω σε ξύλο κ.ά”.

Τέλος, ο υπεύθυνος του “χARTαετού” ανέφερε ότι το εργαστήριο θα λειτουργήσει και το καλοκαίρι και ειδικότερα “από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 10 Αυγούστου θα λειτουργούν πρωινά εργαστήρια κατασκευών. Κάθε εβδομάδα θα δουλεύουμε ένα θέμα, θα το εξετάζουμε από καλλιτεχνική άποψη και θα φτιάχνουμε μία κατασκευή που θα ολοκληρώνεται την Παρασκευή, τελειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την εβδομάδα μας”.

Η έκθεση λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο από τις δέκα το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις εφτά μέχρι τις 8:30 το βράδυ.
Στ.Μ.